MENÜ

FIÓKOM

Prosztata megnagyobbodás természetes kezelése

Biró László

Írta:

Biró László

Kínzó vizelési inger, vizelet elakadás, fájdalom? Íme a legjobb módszerek a tünetek enyhítésére!

Az 50 feletti férfiak leggyakoribb ivarszervi problémája a jóindulatú prosztata megnagyobbodás. Az Amerikai Urológiai Egyesület adatai szerint a férfiak több mint felénél kialakul 60 éves korára ez az állapot. Sőt mi több, a folyamat már 40 éves kortól elkezdődhet.

Prosztata megnagyobbodás gyógyítása

Gyötrelmes kínokat okozhat a régen olyan természetesen működő pisilés

Emiatt akár gyötrelmes kínokat is okozhat a régen olyan természetesen működő pisilés. Kínzó vizelési inger, többszöri éjszakai felébredés, vizelet elakadás. Bármelyik rendkívüli módon megkeseríti az életet.

Már az enyhébb vizelési problémákat is vedd tényleg komolyan! A jóindulatú prosztata megnagyobbodás tünetei komolyabb szövődményeket is okozhatnak. Húgyúti fertőzés, hólyaggyulladás vagy akár teljes vizelési képtelenség alakulhat ki.

Olvasd el figyelmesen ezen cikkemet. Számos jó megoldást találsz majd benne. Többféle hatékony módszerrel lehetséges a prosztata megnagyobbodás gyógyítása. Egészen biztosan lesz megoldás a Te vizelési panaszaid csökkentésére vagy akár teljes megszüntetésére is.

Mi az a prosztata megnagyobbodás?

A jóindulatú prosztata-megnagyobbodás az életkorral együtt járó, természetes folyamat a férfiaknál. Elsősorban a szervezet hormonális változása miatt következik be. Pontosan emiatt nem tudod 100% biztonsággal elkerülni. Jó hír, hogy remek módszerek vannak a prosztata karbantartására.

Megnyugtatásul írom, hogy a jóindulatú prosztata megnagyobbodás:

 • Önmagában nem jelent problémát;
 • Nem jelenti azt, hogy daganatod van;
 • Nem jelenti azt, hogy közvetlen veszélyben van az egészséged;

A legtöbb férfinél a növekedés egész életében folytatódik. A prosztata mérete 20 éves korban átlagosan 20 gramm. Azonban 50 éves korra már a 40-50 grammos méretet is elérheti. A jóindulatú növekedés egy normális élettani folyamat. Önmagában nem okoz problémát.

Sajnos azonban a prosztata megnagyobbodás tünetei kellemetlen, vizelési problémákat jelentenek. Lehetséges, hogy már Te is tapasztaltad ezeket.

Miért okoz vizelési gondokat?

Ennek oka igen egyszerű: A megnövekedett prosztata összenyomja a húgycsövet, így ez elzárja a vizelet útját. Emiatt erőteljesebb nyomásra van szükség a vizelet kipréseléséhez. Ennek hatására pedig a húgyhólyag izomzata megvastagodhat, és hegesedés alakulhat ki.

Tehát rögtön egy jótanács: próbáld meg elkerülni az erőteljes préselést vizelés közben! Ehelyett inkább várj néhány pillanatot miután befejezted a pisilést. Majd próbálkozz újra. Hogyha lehet, akkor ne erőltesd túlzottan a vizelést.

A Texas Egyetem urológiai karának igazgatója, Lenaine Westney szerint a vizelési problémák nagyon eltérőek egyénenként:

Van, akinek nagyon nagy a prosztatája, és még sincs gondja az ürítéssel. De az ellentéte is előfordul sajnos. Kisebb mértékű prosztata megnagyobbodás mellett is lehetnek fájdalmak és vizelési nehézségek. Ez nagyon egyedi dolog.

A legtöbb férfi hónapokig, sőt évekig viseli a megnagyobbodott prosztata miatti vizelési problémákat, mielőtt orvoshoz fordulna. Csak akkor lépnek, amikor már egyszerűen nem bírják tovább.

Prosztata megnagyobbodás tünetei

Leggyakrabban a következőket tapasztalhatod jóindulatú prosztata megnagyobbodás tüneteiként:

 • A vizelet nehezen indul meg, egyszerre kevés vizelet távozik;
 • Vékony sugárban, akadozva folyik;
 • Erőlködni kell a pisilés során;
 • Nagyon hamar újra jelentkezik a vizelési inger;
 • Parancsoló, igen erőteljes vizelési ingert érzel;
 • Éjszaka több alkalommal is fel kell kelned WC-re menni;
 • Utócsöpögés tapasztalsz;

A prosztata megnagyobbodás tünetei rendkívül megkeseríthetik az életet

A prosztata megnagyobbodás tünetei rendkívül megkeseríthetik az életet

Fel szokott merülni kérdésként, hogy a prosztata megnagyobbodás okozhat-e merevedési zavart? Válasz az, hogy sajnos ez is előfordul néha. Ennek egyik oka lehet a prosztata problémák miatti szorongás. Az ilyen típusú problémákkal küzdő olvasóinknál jól szokott segíteni a Gentlemanus potencianövelő.

Fenti vizelési problémák általában 40 év felett kezdődnek. Ezen életkor alatt igen ritka a vizelési problémákat okozó prosztata megnagyobbodás.

Mikor menj el orvoshoz?

Már fentebb leírt tünetek enyhébb megjelenése esetén is menj el orvoshoz. Ezt 2 fő ok miatt javaslom:

1. Lehetséges szövődmények miatt

A hosszú ideig kezeletlen jóindulatú prosztata megnagyobbodásnak veszélyes szövődményei lehetnek.

 • Hirtelen vizelési képtelenség: Előfordulhat, hogy egy csövet (katétert) kell elhelyezni a húgyhólyagban a vizelet ürítéséhez.
 • Húgyúti fertőzés: Ha nem tudod teljesen kiüríteni a húgyhólyagot ezért fertőzés alakulhat ki.
 • Húgyhólyag károsodása: A nem teljesen kiürült hólyag idővel megnyúlhat és gyengülhet.
 • Vese károsodása: a húgyhólyag fertőzések eljuthatnak a vesékig is.

Ezek szerencsére mind elkerülhetők illetve jól kezelhetők az időben elvégzett orvosi kontroll vizsgálattal.

2. Zárjuk ki a komolyabb betegségeket

Két másik komolyabb betegség is létezik a prosztata megnagyobbodása mellett. A fő probléma az, hogy ezek tünetei hasonlóak a jóindulatú prosztata megnagyobbodás tüneteihez.

A) Prosztata gyulladás

A prosztata be tud gyulladni. Ez igen erős fájdalmakkal, vizelési nehézséggel, ejakulációs problémákkal is járhat. De az is előfordul, hogy enyhébbek a tüneteid. Tehát pont ezért akár több hónapon át is be lehet gyulladva a prosztatád. A gyulladáson csak az orvos tud segíteni antibiotikumos kezeléssel. Ilyen esetben ne is próbálkozz egyéb gyógymódokkal.

A prosztata gyulladás megelőzésére jó ötlet a sok folyadék fogyasztása. Emiatt átmosódik a húgyhólyag és a húgyvezeték. Így a kórokozók nem tudnak sokáig megtelepedni. A rendszeres szex hasonlóan jó hatással van a prosztatára. Kiürül a váladéka, így kisebb lesz a fertőzés esélye.

B) Prosztatarák

Ez a legveszélyesebb prosztata betegség, amely hasonló vizelési problémákkal indul. A férfiak kb. 16%-nál alakul ki. Azt érdemes tudnod, hogy a prosztatarák az egyik leglassabban terjedő rákfajta. Az időben elcsípett diagnózissal szerencsére teljesen kezelhető.

Tehát mindenképpen ajánlom a rendszeres, évente elvégzett prosztata szűrést.

Nem olyan szörnyű az orvosi vizsgálat!

Tévhit, hogy csupán a végbélen keresztüli tapintással lehet megítélni a prosztata állapotát. Számos egyéb hatékony vizsgálat is létezik:

 • Vérvizsgálat: Itt elsősorban a PSA szintet (prosztata tumor specifikus antigén) vizsgálják. Ez az érték jóindulatú megnagyobbodás esetén is magasabb lehet. Ilyenkor további vizsgálatra lehet szükség.
 • Ultrahang vizsgálat: Hason keresztül, kívülről történik. Gyors, fájdalommentes vizsgálat.
 • Vizeletáramlás vizsgálat: Ezzel a módszerrel meg lehet mérni a vizelet erejét. Így következtethet az orvos a prosztata állapotára.

Fentiek mellett, a prosztata fizikai kitapintása valóban fontos támpontokat adhat az orvosnak. De ez is csak pár másodpercig tart összesen, és teljesen kibírható. A prosztatád egészségedért mindenképp megéri elvégeztetni.

Hidd el, nagyon meg fogsz könnyebbülni az orvosi vizsgálat után.

Prosztata karbantartása

Hogyan tudsz vigyázni a prosztatád egészségére? Lehetséges a prosztata kezelése házilag?

Prosztata kezelése házilag: Ezeket tedd a prosztata karbantartására!

Itt leírok pár hasznos tanácsot. Ezeket próbáld betartani a mindennapok során a prosztata karbantartására:

 • Fogyassz sok folyadékot: így kevésbé tudnak megtelepedni a kórokozók a húgyúti rendszerben.
 • Viszont alvás előtt 1-2 órával már ne igyál: így kisebb az esély, hogy éjszaka fel kell kelned pisilni.
 • Éjszaka rögtön menj ki, ha vizelési ingered van: Ne halogasd. Viszont ne erőltesd a pisilést! Inkább várj egy kicsit miután elállt és próbáld újra.
 • Kevesebb kávé és alkohol: ezek ugyanis irritálják a húgyhólyagot és a prosztatát.
 • Brokkoli, kelkáposzta, halak: ezek jó hatással vannak rá. Fogyassz kevesebb feldolgozott élelmiszert.
 • Rendszeres sportolás: lehet vele késleltetni a vizelési ingert. (a kerékpározás irritálhatja a prosztatát, helyette inkább ússzál).
 • Melegen öltözés: így nem fázol fel, ezáltal is csökkenhetnek a tünetek.
 • Szedj megelőzésre Happy Yeti prosztata kapszulát: óvhatja a prosztatát az idő előtti megnagyobbodástól.

Ha ezeket a tanácsokat követed, akkor különösen sokat teszel a prosztatád egészségéért.

Jóindulatú prosztata megnagyobbodás gyógyítása

Mit lehet tenni, hogyha már bekövetkezett Nálad a prosztata megnagyobbodása? Hogyan tudod leghatékonyabban kezelni a problémát?

A prosztata mérete, az életkor, és az általános egészségi állapot egyaránt befolyásolja a kezelési módszert. Egy idősebb, 80 körüli férfi számára a műtét azonnali tünetmentességet és megkönnyebbülést jelent. Viszont egy 50 éves férfi számára egy kevésbé drasztikus módszer is igen jó eredményre vezethet.

Nézzük át a prosztata megnagyobbodás gyógyítási lehetőségeit:

1. Enyhe vizelési panaszok esetén

Ilyenkor a növényi kivonatú étrend-kiegészítők abszolút hatékonyak lehetnek. A legújabb kutatások szerint tartós szedésük megállíthatja a panaszok súlyosbodását. Tehát ez esetben szükségtelen prosztata megnagyobbodás gyógyszer alkalmazása (amelynek mellékhatásai lehetnek).

Egy jó minőségű étrend-kiegészítő a Happy Yeti kapszula. Ez a készítmény természetes gyógynövény hatóanyagú. Folyamatos szedésével 6-8 hét után jelentősen érezhető a pozitív hatás. Enyhülhet a húgyhólyagra és húgycsőre gyakorolt prosztata általi nyomás. Normalizálódik a vizelés, csökkenhet vagy akár teljesen elmúlhat a fájdalom. Pihentetőbb lehet az alvás. Ez tulajdonképpen a prosztata megnagyobbodás természetes kezelése.

2. Fokozottabb panaszok esetén

Komolyabb vizelési problémák és fájdalmak esetén prosztata megnagyobbodás gyógyszert javaslok. Ezek az ún. alfa-blokkoló gyógyszerek. Fő hatásként tágítják az ereket, és ellazítják az izmokat. Így könnyebben áramlik a vizelet. Hatékonyak és gyorsan segítenek. A hátrányuk, hogy több mellékhatást is okozhatnak. Többek között merevedési zavart és libidó csökkenés is előfordulhat mellékhatásként.

3. Súlyos, nem javuló panaszok esetén

Ha a gyógyszeres kezelés nem hoz eredményt, akkor műtétre van szükség. Ilyenkor a prosztata kimetszését végzi el az orvos. A műtét után katétert kell viselni pár napig. Ezután azonban véglegesen megszűnnek a prosztata problémák.

Szerencsére a műtét valóban az utolsó megoldás a prosztata megnagyobbodás gyógyítási lehetőségei közül.

Ha időben kivizsgáltatod a vizelési panaszokat, akkor a prosztata megnagyobbodás gyógyítása nagyságrendekkel egyszerűbb lehet.

Prosztata megnagyobbodásra válaszd az Érték és Minőség Nagydíjas Happy Yeti készítményt!

A megújult Happy Yeti prosztata gyógyszer 7 aktív összetevőt tartalmaz amelyek révén különösen hatásos készítmény prosztata megnagyobbodás miatti vizelési panaszokra. Használatával a sürgető nappali és éjszakai vizelési inger javulása, illetve a kísérő fájdalmak enyhülése várható. Csökkenti az éjszakai vizelések számát és a visszamaradó vizelet mennyiségét egyaránt. Így lehetővé válhat a nyugodt pihenés.

Happy Yeti: Csökkenő vizelési inger, enyhülő fájdalom, könnyebb vizelés

Könnyebb vizelés, csökkenő fájdalom, pihentetőbb alvás.
Könnyebb vizelés, csökkenő fájdalom, pihentetőbb alvás.

A Happy Yeti prosztata gyógyszer hatóanyagainak legfőbb előnyei:

 • Csökkenő vizelési inger: a szabalpálma kivonat enyhíti a sürgető vizelési ingert, hozzájárul a normál vizeletürítéshez
 • Enyhülő fájdalom: A béta-szitoszterol hatákonyan javítja a jóindulatú prosztata megnagyobbodás fájdalmas tüneteit
 • Megfelelő karbantartás: A csalángyökér gyulladáscsökkentő, és hozzájárul a húgyúti rendszer normál működéséhez
 • Prosztata védelem: A likopin különösen erős antioxidáns tulajdonsága révén véd a prosztatarák kialakulása ellen
 • Pihentetőbb alvás: a kisvirágú füzike folyamatos használata csökkenti az éjszakai vizelések számát, lehetővé téve a nyugodt pihenést

A Happy Yeti egy növényi hatóanyagokból álló biztonságos és hatásos étrend-kiegészítő, mellékhatások nélkül. Fő előnye, hogy hatékonyan kezelheted vele a prosztata megnagyobbodásból eredő vizelési gondokat. Cukorbetegség vagy vérnyomás probléma mellett is nyugodtan szedhető.

A Happy Yeti prosztata gyógyszer 2024-ben elnyerte az Érték és Minőség Nagydíjat. Az Érték és Minőség Nagydíj egyértelműen jelzi, hogy a Happy Yeti nemzetközi szinten is jegyzett, hatásos és működő termék prosztata megnagyobbodásból eredő vizelési panaszokra.

Próbáld ki a Happy Yeti prosztata kapszulát:

Olvasd el, hogy mi fog történni a rendelésed után >

Olvass további érdekes cikkeket itt:

Oszd meg ha hasznosnak találtad a cikket!

Email »
Facebook »
Twitter »

2 hozzászólás: “Prosztata megnagyobbodás természetes kezelése”

 1. A jóindulatú megnagyobbodott prosztata (BPH) esetében a Happy Yeti prosztata kapszulák nálam tökéletesen helyettesítik a standard, orvosi protokoll szerinti gyógyszereket. A protokoll szerint az urológus elöször a Tamsulosin tablettákat írja fel, majd súlyosabb esetben a Finasterid következik. Utóbbi súlyos mellékhatása a férfi mell megnövekedése, impotencia, libidóvesztés stb.. Igaz, hogy szedése elösegíti haj növekedését, Propecia néven van is ilyen hajnövesztö szer, de a szedés abbahagyása esetén ez a hatás elmúlik. A legújabb orvosi kutatások szerint mindkét gyógyszer (Tamsulosin és Finasterid) esetében fennáll a demencia kialakulása elösegítésének veszélye. A Happy Jeti kapszulákkal elkerülhetö a napközbeni hirtelen vizelési inger, a gyakori éjszakai felkelés (nálam max. egyszer). A kapszulák kb. 3 heti folyamatos szedése után érezhetö a hatás és nyugodtan el lehet hagyni a gyógyszereket. Természetesen érdemes az urológussal konzultálni, de egy próbát mindeképpen megér. Én már 7 hónapja nem szedek semmilyen gyógyszert sem.

  Kiegészítésképpen ajánlom még a következö teát: kisvirágú füzike+csalángyökér por+mezei zsurló ⅓:⅓:⅓: arányú keveréke. A pitypang (taraxacum officinale) gyökérböl készült tea rákellenes hatása jól ismert, az is ajánlott. 60 nap után 1 hónap szünetet kell tartani. Olyan urológust kell keresni, aki nem utasítja el az alternatív gyógymódokat, mert azokkal sokáig ki lehet váltani a sok rossz mellékhatású gyógyszert. Mindenképpen ajánlom, érdemes kipróbálni. A cég munkatársai nagyon kedvesek, segítökészek..

 2. 35 évesen diagnosztizálták nálam. Először pánikba estem, elkezdtem rohangálni a szakemberekhez, sok mindent kipróbáltam, a tablettáktól a prosztatamasszázsig. Végül találtam egy olyan készítményt, amely segített nekem — Happy Yeti kapszula. Másfél hónapja szedem, és a tüneteim elmúltak. Élek és nem szenvedek, nem úgy, mint korábban. Próbálja ki, talán segít önnek is.

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

BEZÁR

BEZÁR

Termékek

BEZÁR

Rólunk

BEZÁR

Blog

BEZÁR

Hűségprogram

BEZÁR

Kapcsolat

10% kedvezmény ha feliratkozol a hírlevelünkre

BEZÁR

Ez a weboldal „cookie-kat” más néven „sütiket” használ.

BEZÁR

Termékek

BEZÁR

Rólunk

BEZÁR

Blog

BEZÁR

Hűségprogram

BEZÁR

Kapcsolat