MENÜ

FIÓKOM

D vitamin kiváló hatása: golyóálló mellény betegség ellen

Biró László

Írta:

Biró László

Azonnal alkalmazható tanácsok D vitamin szedéséhez: ezekről feltétlenül tudnod kell

Szinte már elcsépeltnek hangzik, annyiszor hallhattad. D vitamin kiemelten fontos járványok idején. Ezzel javíthatod a szervezeted ellenálló-képességét, és kisebb eséllyel leszel beteg.

D vitamin szedése: így segít a betegségek ellen!
D vitamin szedése: golyóálló mellény betegségek ellen

Az amerikai Betegségmegelőzési Központ (CDC) korábbi vezetője, dr. Tom Frieden egyenesen azt mondta:

A koronavírus fertőződési veszély kockázatát csökkentheti a D vitamin.

Tudtad-e, hogy:

 • Kik a leginkább veszélyeztettek a D vitamin hiány miatt?
 • Hogyan védhet a betegségek ellen?
 • Mennyi az optimális mennyiség?
 • Mit okoz a túladagolása?

Figyelem: a tartósan alacsony D vitamin szint nagy veszélyforrást jelent! A Budai Egészségközpont cikke szerint a hiánya szinte minden betegség kockázatát megnöveli. Így például a daganatos megbetegedésekét, szív-érrendszeri betegségeket, magas vérnyomást, agyvérzést, meddőséget és asztmát.

Ebben a bejegyzésben megnyugtató válaszokat kapsz az összes fontos kérdésedre. Így biztonságosan, és megfelelő mértékben fogod tudni a szervezeted D vitaminnal ellátni.


Mire jó a D vitamin?

Ez az egyik legfontosabb vitamin a szervezet számára. Az emberi élet számos területén gyakorol pozitív hatást.

Zsírban oldódó vitaminról van szó. Kevesen tudják, de éppen ezért úgy tudod segíteni a D vitamin hatékonyabb felszívódását, hogyha zsírban gazdag ételeket eszel. Ilyenek például a mandula, avokádó, olivaolaj, csukamájolaj, lazac, vagy magas zsírtartalmú tej. Ezek önmagukban is hasznos források.

Nézzük meg, hogy mi mindenre jó:

Immunrendszer általános erősítése

Növeli az immunrendszer erejét, ellenállóba teszi a szervezetet a baktériumok és vírusok ellen.

Dr. Novák Hunor, az elismert gyermekorvos ezt írja:

„Számítások szerint a D-vitamin megfelelő pótlása és szintje esetén az összes daganatos betegség 35%-kal, az influenzás megbetegedés gyakorisága pedig akár 90%-kal is csökkenne!”

A Budai Egészségközpont cikke alapján a D vitamin tudományos vizsgálatokkal igazoltan véd a H1N1 vírus ellen.

Csontok erősítése, csontritkulás csökkentése

A kalcium a csontok építőanyaga. A kalcium a bélből szívódik fel, és ehhez D vitaminra van szükség. Tehát nagyban hozzájárul a csontozatod erejéhez és épségéhez. Továbbá segíthet elkerülni a csonttöréseket és idősebb korban a csontritkulást.

Rák elleni védekezés elősegítése

Az amerikai Nemzeti Egészségügyi Intézet állásfoglalása alapján a D-vitamin szerepet játszik a vastagbél-, prosztata- és emlőrák megelőzésében.

Az angol Wikipedia is beszámol hasonló pozitív kutatási eredményekről. Azonban megjegyzi, hogy további kísérletekre van szükség az ok-okozati viszony egyértelmű bizonyítására.

Cukorbetegség kockázatának csökkentése

Az NHI tudományos cikke alapján az egyre növekvő számú kutatás azt sugallja, hogy a D-vitamin szerepet játszhat az 1. és a 2. típusú cukorbetegség, a magas vérnyomás és glükóz intolerancia megelőzésében és kezelésében.

Az egyik legjobb vitamin a napfényből is kinyerhető

Tudtad, hogy azonnal D vitamin képződik a bőrödön, hogyha napfény éri? Ha a trópusokon élnénk, akkor semmilyen pótlásra nem lenne szükségünk. Ezért mondják sokan, hogy a legmegfelelőbb d vitamin a napfény.

Természetes napfény: az egyik legjobb D vitamin forrás
Természetes napfény: az egyik legjobb D vitamin forrás

Azonban itthon az őszi-téli időszakban az értékes napsütés nagyon kevés. Ráadásul az emberek ekkor teljesen be vannak öltözve, így a nap kisebb testfelületet ér el. Ezért a magyar emberek 95%-a a tél végére D vitamin hiányossá válik.

Tévhitek eloszlatása:

 • NEM IGAZ: Az ablaküvegen besütő napfény D vitamint termel. (az üveg elnyeli az UVB sugárzást).
 • NEM IGAZ: A szolárium D vitamint termel. (A szolárium UVA sugarakat bocsát ki, ami nem segíti a termelődést).
 • IGAZ: A légköri szennyeződések rontják a napfény hatását.
 • IGAZ: A fényvédő krémek rontják a napfény hatását (ebben a vonatkozásban).
 • IGAZ: Idősebb korban rosszabbul hasznosul a napfény.

Mindezzel nem azt akarom mondani, hogy fényvédelem nélkül legyél a napon hosszú ideig. A napfény valóban kitűnő forrás. Viszont mindenképp mértékkel alkalmazd. Elegendő, hogyha napi 15-20 percet sétálsz, úgy hogy a karodat és az arcodat érje a nap.

D vitamin hiánya komoly egészségügyi problémákat okozhat

Milyen természetes források léteznek még a napfény mellett? Miben van D vitamin?

A természetben előforduló D vitamin tartalmú ételek listája sajnos eléggé rövid. A zsíros halak, például a lazac, tonhal és a makréla ilyen. Kisebb mennyiségben megtalálható a sajtban és tojássárgájában.

Viszont az a rossz hír, hogy hiába eszel változatosan. Pusztán ételekkel nem tudod fedezni a szervezeted D vitamin szükségletét.

Mindezek miatt megdöbbentően sok ember szenved a hiányától:

A Wikipedia felmérése szerint 1 milliárd embert érint a világon a D vitamin hiány.

Kik vannak leginkább veszélyben?

 • Idősebb korosztály: az idősebb felnőtteknél fokozottabban fennáll a D vitamin hiány kockázata. Egyrészt ők többet vannak a lakásban, ezért kevesebb napfény éri a bőrüket. Másrészt az öregedő bőr kevésbé hatékonyan szintetizálja a napfényt.
 • Kevés napfényt kapó emberek: Az éghajlatunk miatt, mi magyarok ebbe a kategóriába tartozunk. Még veszélyeztetettebbek azok, akik benti munkát végeznek, illetve nyáron is sokat vannak a lakásban (pl: home-office).
 • Csecsemők: az anyatej önmagában nem tartalmaz elegendő D vitamint. Számukra külön bevitel szükséges.
 • Gyulladásos bélbetegek, és más, a zsír felszívódását gátló betegségekben szenvedők. A D vitamin a zsírban oldódik. Ezért kiemelt fontosságú, hogyan tud felszívódni a bélből. A felszívódás rosszabb májbetegség, cisztás fibrózis és fekélyes vastagbélgyulladás esetén.
 • Elhízott emberek: a bőr alatti zsírréteg megváltoztatja a felszívódását a bőrből. Így kevésbé tud hasznosulni.

D vitamin hiány tünetei

A D vitamin hiány leggyakoribb tünetei az alábbiak: Rendszeresen visszatérő betegségek és fertőzések. Fáradtság, rossz hangulat. Hátfájás, izomfájdalom és csontfájás. Lassú sebgyógyulás, esetleg hajhullás.

Mit okozhat a hiánya?

Figyelem! Hogyha a hiány tartósan és hosszú ideig fennáll, akkor egészségügyi komplikációk léphetnek fel. Ilyenek lehetnek például:

 • Betegségek és fertőzések esélye megnő;
 • Csontritkulás, csonttörések következhetnek be;
 • Szív- és érrendszeri panaszok jelenhetnek meg;
 • Magas vérnyomás, agyvérzés kockázata nőhet;
 • Daganatos betegségek esélye növekszik;
A D vitamin hiány növeli a betegségek kockázatát
A D vitamin hiány növeli a betegségek kockázatát

Azt javaslom, hogy semmiképp se hagyd, hogy a D vitamin hiány kialakuljon Nálad.

Mit tehetsz akkor, ha az ételekből nem lehet elegendő mennyiséget kinyerni? Ráadásul a napfény által termelt mennyiség is korlátozott, főleg szeptembertől – májusig?

A megoldás a D vitamint tartalmazó étrend-kiegészítők fogyasztása. Viszont ezeket is megfelelő mértékkel szedd, ugyanis fennállhat a D vitamin túlzott bevitelének kockázata is.

D vitamin túladagolás

A jó hírem az, hogy napozással sohasem fogod túladagolni a D vitamint. A szervezeted szerencsére hatékonyan védekezik ez ellen. A többlet egyszerűen lebomlik.

Normál ételekkel sem tudod túladagolni a D vitamint bevitelt. Egyszerűen kevés élelmiszerben található meg, ráadásul nagyon kis mennyiségben. Pusztán ételekkel fizikai képtelenség a túladagolása.

Hogyan lehetséges mégis a túladagolás?

Fentiek ellenére, ritkán mégis bekövetkezik a túladagolás.

Ne felejtsd el, hogy zsírban oldódó vitaminról van szó. Tehát a szervezet képes elraktározni azt. Ez egyben azt is jelenti, hogy a túlzott bevitel miatt a D vitamin jelentősen felhalmozódhat benned. És ez már nem feltétlenül egészséges.

A D vitamin tabletta étrend-kiegészítő termékek hasznosak lehetnek kiegészítésre, mert koncentráltan található bennük nagyobb mennyiség. Ha azonban túlzásba viszed ezek szedését, akkor előfordulhat a D vitamin túladagolása.

(Azért a valóságban ez ritkán fordul elő. Az Oman Medical Journalban megjelent kutatás szerint túladagolás napi 50,000 NE bevitelnél jelentkezhet. Egy átlagos D vitamin tabletta 1,000 – 2,000 NE mennyiséget tartalmaz).

D vitamin túladagolás veszélyei és tünetei

Mit okoz a szervezetedben a túlzott mennyiségű D vitamin? Íme a rövid levezetésem:

 1. A túl sok D vitamin segíti a kalcium felszívódását.
 2. Ami egyben növeli a felszívódó kalcium mennyiségét.
 3. A nagy kalcium mennyiség pedig nem csak a megfelelő helyére (a csontokba) épül be.
 4. Hanem lerakódik az érhálózatban és a vesében is.
 5. Ezáltal megemelkedhet a vér kalcium szintje.
 6. Mindezek miatt vesekő képződhet, és a lágy szövetek elkezdhetnek meszesedni.

A mellékhatása és tünetei az alábbiak lehetnek: hányinger, hányás, étvágytalanság, szomjúság érzet.

Mi a megoldás. hogy elkerüld a túladagolást? Tartsd be az ajánlott napi mennyiséget. Illetve tartsd kontroll alatt az étrend-kiegészítők használatát.

Napi szükséges D vitamin mennyiség

Hogyan és mi alapján számolják ki az orvosok és kutatók a szükséges bevitelt?

A napsugárzás mennyisége és minősége jelentősen eltér a világban. Ráadásul az emberek fényvédő krémeket használnak, és egyéb módon védik magukat a nap sugarai ellen. Ezért az orvosok inkább úgy kalkulálnak, hogy az összes D vitamint szájon át veszik be az emberek.

Mindezek alapján a biztonságos és megfelelő napi D vitamin bevitel: 1500 NE – 2000 NE. (Az NE jelölés a Nemzetközi Egységet rövidíti. Angol megfelelője az IU, azaz International Unit).

18 éves kor felett, napi 1,500 – 2,000 NE mennyiséggel tökéletesen biztosítod szervezeted D vitamin igényét. Ezt a beviteli mennyiséget megerősíti a magyarországi orvosok által közösen kiadott és aláírt 2014-es konszenzus, és tanulmány is.

Alpha Man férfierő növelő: tökéletes megoldás D vitamin pótlásra

Próbáld ki az Alpha Mant a szervezet energizálására, a tesztoszteront szint fokozására és az immunrendszer erősítésére.

Magas NAD+ tartalmával elsőrangú megoldás az öregedés ellen.

Az új Alpha Man a NAD+ mellett további 9 aktív összetevőt tartalmaz: Q10, Csüdfű gyökér, Cink, D vitamin, B6 vitamin, L-Karnitin, ginseng és szelén. Ezen hatóanyagok bármelyike egyesével megvásárolva önmagában akár több ezer Ft lenne. Ezért az Alpha Man férfierő kapszula ár-érték arányban igen kedvező megoldás.

Az Alpha Man kitűnő segítség férfiaknak a fáradtság leküzdésére, az energiaszint növelésére, a tesztoszteron szint fokozására, valamint a keringési rendszer hatékony támogatására.

Alpha Man: férfierő növelő, energizáló és immunerősítő készítmény
Alpha Man: férfierő növelő, energizáló és immunerősítő készítmény

Milyen eredményeket érhetsz el az Alpha Man használatával?

 • Öregedés elleni kitűnő megoldás: Az életfolyamatok szempontjából fontos enzimek működéséhez elsősorban a NAD+ valamint a Q10 hatóanyag szállítja az energiát. Az Alpha Man-ban található NAD+ és Q10 hatóanyagok igazolt kutatások szerint növelik az élettartamot, és csökkentik az öregedés hatásait
 • Tesztoszteronszint növelés: Magas cink tartalma miatt szerepet játszik a vér normál tesztoszteronszintjének fenntartásában. B6-vitaminnal hozzájárul a hormonális aktivitás szabályozásához, magas szelén tartalma pedig támogatja az egészséges spermaképződést
 • Egészségesebb vérkeringés és vitalitás: A csüdfű gyökér hozzájárul a keringési rendszer egészségéhez, a szellemi és fizikai kiegyensúlyozottsághoz
 • Szervezet sejtjeinek védelme: 200 mikrogramm szelén tartalmával támogatja az oxiadatív stressz csökkentését a szervezetben, ezáltal megvédve a káros gyulladásos folyamatoktól
 • Szívműködés javítása: A Q10 és az L-Karnitin jótékony hatással van a szívbetegségek megelőzésére és a szív teljesítményének javítására
 • Energizálás és férfierő növelés: A ginseng hozzájárul a fáradtság és kifáradás csökkentéséhez. A Maca gyökér támogatja a testi és szellemi teljesítményt, és segíti fenntartani az optimális állóképességet és vitalitást. A NAD+ koenzim összetevő egy különösen hasznos koenzim összetevő a szervezet energizálására

Az Alpha Man tökéletesen biztonságos termék. Engedélyezett, és többszörösen bevizsgált, különösen hatásos étrend-kiegészítő. Az Alpha Man OGYÉI notifikációs engedélyszáma: 28982/2022. A készítményt biztonsággal szedhetik vérnyomás problémások, cukorbetegek, érszűkületi betegek és idősebb férfiak is. Nem okoz semmilyen panaszt. Bármilyen gyógyszer mellett szedhető a termék.

 

Az Alpha Man magas NAD+ tartalma miatt energizáló hatású
Ha csak egyetlen étrend-kiegészítőt szedsz férfiként, akkor a Perfect Play Kft. – Alpha Man terméke legyen az

Az Alpha Man legfőbb előnye, hogy egyetlen termékben összpontosul a férfiak számára legfontosabb összes növényi kivonat, ásványi anyag, vitamin, nyomelem és koenzim. Én magam is minden reggel beveszek két kapszulát.

Ha csak egyetlen étrend-kiegészítő fogyasztasz, akkor az Alpha Man legyen az. Így teljesen nyugodt lehetsz: rengeteget tettél a szervezetedért és egészségedért.

Miért érdemes minket választanod?

Kedvesség, segítőkészség, szakértelem: Perfect Play Kft.
Kedvesség, segítőkészség, szakértelem: Perfect Play Kft.

Cégünk, a Perfect Play Kft. Magyarország vezető potencianövelő szállítója 2012. óta. Hisszük, hogy a szexuális teljesítmény és annak növelése olyan összetett kérdéskör, amely kiemelkedő szakértelmet, empátiát és segítőkészséget igényel.

A honlapon elérhető minőségi termékeket akár mobilról is könnyedén megrendelheted. Ne aggódj, diszkrét csomagolásunknak köszönhetően akár lakcímedre/munkahelyedre is kérheted a szállítást. A Nulla Kockázat Garanciával pedig biztosra mész. Ha valamiért nem válik be a termékünk, visszafizetjük a megrendelésed teljes összegét, szállítási költséggel együtt.


Rendeld meg az Érték és Minőség Nagydíj győztes,
Alpha Man férfierő készítményt itt:

Olvass további érdekes cikkeket itt:


 

Oszd meg ha hasznosnak találtad a cikket!

Email »
Facebook »
Twitter »

BEZÁR

BEZÁR

Termékek

BEZÁR

Rólunk

BEZÁR

Blog

BEZÁR

Hűségprogram

BEZÁR

Kapcsolat

10% kedvezmény ha feliratkozol a hírlevelünkre

BEZÁR

Ez a weboldal „cookie-kat” más néven „sütiket” használ.

BEZÁR

Termékek

BEZÁR

Rólunk

BEZÁR

Blog

BEZÁR

Hűségprogram

BEZÁR

Kapcsolat