MENÜ

FIÓKOM

A pajzsmirigy alulműködés a férfiak 64%-ánál merevedési zavart okoz

Biró László

Írta:

Biró László

A pajzsmirigy számára létfontosságú szelén lehet a megoldás. Ismerd meg a szelén erejét!

A pajzsmirigy zavarokról Neked is egy nőket érintő elhízási probléma ugrik be? Akkor állj meg egy pillanatra és figyelj: ez ma már sajnos a férfiak betegsége is.

Pajzsmirigy alulműködés tünetei merevedési zavart okozhatnak!
A pajzsmirigy alulműködés megdöbbentően nagyszámban merevedési zavart okoz

A pajzsmirigy működési zavarai a férfiak esetében szintén roppant gyakoriak és egyre inkább előtérbe kerülnek. Nagyjából minden ötödik férfi küzdhet súlyos vagy kevésbé súlyos pajzsmirigy problémákkal. Ez valós baj, ugyanis a pajzsmirigy gondok fokozott merevedési zavart és korai magömlést is okozhatnak.

Az egyik legnagyobb gond, hogy a pajzsmirigy alulműködésnek és túlműködésnek is olyan általános tünetei vannak, amelyek másra is utalhatnak. Például a fizikai vagy mentális kimerültséget sok férfi az „élet velejárójának” veszi. Pedig a háttérben lehet, hogy a pajzsmirigy zavarai állnak.

Ne aggódj, ebben a cikkben segíteni fogok Neked. Átvesszük, hogy milyen tünetek esetén javasolt megvizsgáltatnod a pajzsmirigyedet egy egyszerű vizsgálattal. Illetve bemutatom a szelén jótékony hatásait, ami bizonyos esetekben remek megoldást nyújthat pajzsmirigy zavarokra. Azt is megtudod, hogy mivel érdemes kombinálni a szelént, hogy ne csak pajzsmirigyed, de az egész tested erősebb, fittebb és aktívabb legyen.

Miért kiemelt fontosságú a pajzsmirigy az egészségünk szempontjából?

A szervezetünk számára nélkülözhetetlen, hogy a sejtjeink egymással összhangban működjenek. A sejtjeink közötti kommunikációt kémiai anyagok, az úgynevezett hormonok biztosítják.

Sajnos néha előfordul, hogy bizonyos hormonokból túl sok, vagy túl kevés termelődik. Ilyenkor elromlik az „összhang” a sejtjeink között. Ez pedig befolyásolja az egész szervezetünk működését, ami számtalan tünetet és egészségügyi problémát okozhat.

De hogy jön ide a pajzsmirigy? Hát úgy, hogy a pajzsmirigy az emberi test legnagyobb hormontermelő szerve. A pajzsmirigy által termelt hormonok felelősek az anyagcsere szabályozásáért. (Talán ezért is társítják sokan a pajzsmirigy zavarokhoz a hízékonyságot).

Pedig a pajzsmirigy hibás működése sajnos igen nagyszámú egészségügyi problémát is okozhat. A pajzsmirigy egyébként a nyakunk alsó részén található, a torok környékén.

Az alábbi három eset lehetséges:

 1. A pajzsmirigy jól működik. Ilyenkor megfelelő mennyiségű hormont állít elő.
 2. A pajzsmirigy alulműködik. Ez azt jelenti, hogy túl kevés hormont termel.
 3. A pajzsmirigy túlműködik. Ebben az esetben túlzottan sok hormon termelődik a pajzsmirigy által.

Sajnos a 2.-3. eset egyaránt problémát jelent. Mindkettő ijesztő kihatással lehet a férfiak szexuális teljesítőképességére is. Nézzük meg, hogy miért.

Miért okoz merevedési zavart a pajzsmirigy alulműködés és a pajzsmirigy túlműködés?

Pajzsmirigy alulműködés esetén kevesebb hormon termelődik, ezért lassabban működnek az anyagcsere folyamatok.

Egy 2005-ös kísérletben részt vevő pajzsmirigy alulműködéses férfiak 64%-ánál állapítottak meg valamilyen fokú merevedési problémát. További kutatások is hasonló eredményekre vezettek. Ezek egyértelműen igazolták, hogy a pajzsmirigy alulműködés kiugróan magas arányban merevedési zavart okozhat.

Pajzsmirigy túlműködés esetén túl sok hormon termelődik. Emiatt felgyorsul a szervezet, gyorsabb lesz a pulzus, emelkedhet a vérnyomás. A túlműködés is kiválthat merevedési zavart, de itt inkább a korai magömlés a jellemző tünet.

A kutatók egyelőre nem tudják teljes mértékben megmagyarázni az okokat. Mindenesetre a felmérések alapján megkérdőjelezhetetlen: a pajzsmirigy zavarok komoly szexuális problémákat okozhatnak a férfiaknál.

Milyen tünetek esetén érdemes kivizsgáltatnod magad?

Nézzük meg a pajzsmirigy zavarok tüneteit. Ha ezek közül egyszerre többet is tapasztalsz, akkor javaslom a mielőbbi orvosi kivizsgálást.

Pajzsmirigy túlműködés tünetei többek között a hajhullás és a testszőrzet elvesztése
Pajzsmirigy túlműködés tünetei többek között a hajhullás és a testszőrzet elvesztése
 • Pajzsmirigy alulműködés tünetei: hízás, hajhullás, testszőrzet elvesztése, bőrszárazság, fizikai és szellemi lelassulás, depresszió.
 • Pajzsmirigy túlműködés tünetei: pajzsmirigy megnagyobbodása, kidülledő szemek, hajhullás, hajritkulás, korai őszülés, vérnyomás emelkedése, szapora szívműködés, bőr- és körömproblémák.

Sajnálatos módon a pajzsmirigy alulműködés tünetei és a pajzsmirigy túlműködés tünetei esetében is orvosok sokszor csak legyintenek, és az “öregedés” velejárójának, vagy “alkati” problémának tekintik

A saját érdekedben, ne hagyd magad lerázni! Hogyha a következőket tapasztalod:

 • rossz a közérzeted,
 • túl gyors vagy túl lassú az anyagcseréd,
 • látszólag ok nélkül nehéz híznod vagy fogynod,
 • esetleg a szexuális kedved nem a régi, akkor mindenképpen kérj vizsgálatot!

Ha kiderül, hogy a tüneteket a pajzsmirigyed zavara okozza, jó eséllyel tenni tudsz ellenük. Épp ezért mindig érdemes a probléma végére járni.

Hogy néz ki és mennyibe kerül a pajzsmirigy vizsgálat?

A pajzsmirigy zavarok vizsgálata szerencsére egyszerű eljárás. Egy sima vérvételre van szükség. A vérben lévő azon hormonok szintjét vizsgálják, amelyeket a pajzsmirigy állít elő. (TSH, T3, T4 paramétereket vizsgálja majd a labor).

A hormonok szintjéből könnyen megállapítható a pajzsmirigy zavara. Hogyha kevés hormon van a szervezetedben, akkor pajzsmirigy alulműködés tünetei, túl sok hormon esetében pedig pajzsmirigy túlműködés tünetei lépnek fel.

Ha magánkórházban csináltatod, akkor a vizsgálat ára kb. 10-15 ezer Ft között mozog. Ha a kezelőorvos szükségesnek látja, akkor további vizsgálatokat is javasolhat a diagnózis megerősítésére és pontosítására (pl: ultrahang vizsgálat).

Mit tehetsz, hogyha kiderül nálad a pajzsmirigy zavar?

Jó hír, hogy a pajzsmirigy zavarok kezelhetők.

Kevésbé kellemes belegondolni viszont abba, hogy a pajzsmirigy alulműködés jelei esetén folyamatos hormonpótló gyógyszer szedését javasolják az orvosok. Ezzel kordában tartják a betegséget, de nem szüntetik meg. Ez akár élethosszig tartó gyógyszerszedést is jelenthet rossz esetben.

A pajzsmirigy túlműködés esetén is hosszútávú gyógyszeres kezelés javasolt. A cél itt elsősorban a hormontermelődés korlátozása, csökkentése. A túlműködés esetében a műtéti eljárás is szóba jöhet, azonban ennek lehetősége a tényleges vizsgálatok után derülhet ki.

A megelőzés jobb, mint az élethosszig tartó gyógyszerszedés!

A kevéssé súlyos pajzsmirigy túlműködés vagy alulműködés később jó eséllyel súlyosbodhat. Ekkor viszont már sokkal nehezebb megoldani a problémát. Éppen ezért azt javaslom, hogy mindenképp összpontosíts a megelőzésre.

Figyelj oda a helyes életmódra, az étkezésedre, és a megfelelő étrend-kiegészítők alkalmazására. Erre egy való életben használható természetes megoldás: a szelén fogyasztása.

Hogyan előzheted meg a pajzsmirigy zavarok kialakulását?

A szelén hatása különösen előnyös a pajzsmirigy működésére.

Szelén tabletta nélkülözhetetlen a pajzsmirigy egészséges működéséhez
A szelén létfontosságú a pajzsmirigy egészséges működéséhez

Ennek a következő az oka: Egy felnőtt embernek a pajzsmirigy-szövetei minden más szervhez képest nagyobb arányban tartalmaznak szelént. Egy nemzetközi kutatás kimutatta, hogy a szelén egy olyan nyomelem, amely nélkülözhetetlen a pajzsmirigy megfelelő működéséhez. Idézet a kutatásból:

A szelén megfelelő koncentrációjának fenntartása a pajzsmirigybetegség megelőzésének, és az általános egészség megőrzésének előfeltétele.

A szelén hatásos megelőzés pajzsmirigy alulműködési- és túlműködési problémák ellen egyaránt. Hogyha el akarod kerülni, hogy a pajzsmirigy működési zavarok negatívan befolyásolják az életminőségedet, akkor azt javaslom, hogy mindenképp figyelj oda a megfelelő szelén bevitelre!

Mi a szelén hatása a pajzsmirigy túlműködés és alulműködés megelőzésén túl?

Egy 2017-ben végzett kutatás rendkívül érdekes eredményeket hozott, megmutatva a szelén valódi erejét. Az alábbi területeken mutatott kiemelkedő javulást a szelénbevitel:

1.     Javítja a sperma mennyiségét és a minőségét

A 3 hónapon keresztül szelén tablettát szedő férfiaknál a vizsgálat egyértelműen pozitív eredményeket hozott. A megemelt szelénbevitel következtében a terméketlen férfiak heréi “jobb” munkát végeztek és több, életképesebb, mozgékonyabb spermiumot kezdtek termelni. Emellett a sperma összmennyisége is nőtt.

2.     Fokozza a tesztoszteronszintet

A 3 hónapos szelén kúra után a kísérletben részt vevő férfiak tesztoszteron szintje 23%-al emelkedett.  A szelén hatása olyan csodákra is képes, mint az idősödéssel járó izom- és erővesztés mérséklése és lassítása.

A szelén fokozza a tesztoszteronszintet és javítja a sperma termelődést is
A szelén fokozza a tesztoszteronszintet és javítja a sperma termelődést is

3.     Segíti az immunrendszer megfelelő működését

Mindezek mellett a szelén erős antioxidáns hatással bír. Emiatt elengedhetetlen az immunrendszer megfelelő működéséhez. Ez főként igaz akkor, ha más egyéb, erős antioxidáns hatású összetevőkkel kombinálod.

Miért kell ennyire figyelni a szelénre? Nincs elég szelén az ételekben?

Rossz hír, hogy manapság a növények szeléntartalma sokkal kisebb, mint amilyen 100 évvel ezelőtt volt. Így rendkívül nehéz zöldségekkel-gyümölcsökkel a megfelelő szelén mennyiséget a szervezetbe juttatni. Ehhez egy értékes információ vegetáriánusoknak: a brazil dió szeléntartalma kiemelkedően magas.

Bár a brazil dió név egzotikusan cseng, Magyarországon is nagyon egyszerűen beszerezhető. Akár a nagyobb élelmiszeráruházakban (Tesco, Spar), akár internetes kereskedésekben is könnyen megtalálod. Érdemes beraktározni belőle.

Állati eredetű szelénforrásaink főleg a halak és tenger gyümölcsei (az osztriga ezek közül is kiemelkedik), valamint a sonka, tojás és a marhahús. Azonban ezen élelmiszerek szelén tartalma is viszonylag alacsony.

Fentiek miatt azt javaslom, hogy mindenképp szedj egy jó minőségű szelén tablettát. Még jobb lesz szelén hatása, hogyha olyan egyéb hatóanyagokkal kombinálod, amelyek erősítik egymást.

A szelén hiány tünetei

Nézd át figyelmesen az alábbi tüneteket: fizikai fáradékonyság, mentális kimerültség, hajlam a kisebb-nagyobb fertőzésekre, csökkent nemzőképesség, terméketlenség, pajzsmirigy túlműködés jelei, pajzsmirigy alulműködés jelei, fokozott hajhullás, izomvesztés, erőtlenség.

Ha ezekből többet is észlelsz magadon, vagy a pajzsmirigy túlműködés jeleit, esetleg pajzsmirigy alulműködés jeleit tapasztalod, akkor egy mielőbbi orvosi konzultációt javaslok. És ezzel párhuzamosan pedig kezdd el egy szelén tabletta vagy kapszula szedését.

Szelén biztonságos napi mennyisége

Magyarország lakossága közepesen szelénhiányos kategóriába tartozik, tehát szükséges a szelén pótlása.

Az orvosok legtöbbször 150-200 mikrogramm szelén tabletta mennyiséget ajánlanak csökkent hereműködés vagy pajzsmirigy zavarok esetén. Ez az a mennyiség, amitől a szelén hatása igazán kedvező. (Az Alpha Man kapszulában 200 mikrogramm szelén található).

Ennél többet nem javasolt szedned, ugyanis túl lehet adagolni a szelént is. Ha körmök töredezését, hajhullást, hányigert, ingerlékenységet tapasztalsz együttesen, akkor csökkentsd a napi szelén adagot.

Hogyan szedd a szelént a legjobb hatásért?

Milyen egyéb összetevőkkel erősítheted a szelén a pozitív hatásait?

A nyomelemeket, vitaminokat és mikrotápanyagokat érdemes kombinációban szedni. Így együtt még erősebbek és fokozzák egymás pozitív hatását. Ez különösen jellemző az erős antioxidáns hatással bíró anyagokra. Ezáltal erősebb védelmet nyújtanak a sejteknek az oxidáció, öregedés és elhasználódás ellen.

A szelén és a cink: elsőrangú kombináció

A szelén számára ilyen hatásos “társ” a cink. Együtt fokozott antioxidáns hatással bírnak, valamint a koleszterin- és a vércukorszint szabályozásában is kiemelten fontos szerepük van. A magas koleszterin és az inzulinrezisztencia gyakorlatilag népbetegségek itthon, Emiatt a cink és szelén együtt kifejezetten ajánlott párosítás a mai férfi számára.

Szelén és Q10: a fiatalság receptje?

A Q10 nevű molekula aktív szerepet játszik a szervezet energiaszintjének fenntartásában, valamint különösen hasznos antioxidáns.

Egy svéd kutatás keretében 70 – 88 év közötti emberek 4 éven keresztül szelén és Q10 kombinációját kapták. A szelén – Q10 párosítás rendkívül figyelemreméltó javulást mutatott a szív- és érrendszeri betegségekre visszavezethető halálozásokat tekintve. Emellett egy valóban biztonságos, és könnyen megfizethető támogatást jelent a szervezet számára.

Az Alpha Man kapszula biztonságos arányban tartalmazza mindezen egészségre kiemelten hasznos összetevőket. Az Alpha Man kapszula szelén, cink és Q10 mellett emelt szintű D vitamint, csüdfű gyökeret és ginsenget is tartalmaz, amely egy rendkívül hatásos immunerő növelő készítménnyé teszi.

Alpha Man immunerő multivitamin szelénnel, Q10-el, Cinkkel és NAD+al

Próbáld ki az Alpha Mant a szervezet energizálására, a tesztoszteront szint fokozására és az immunrendszer erősítésére.

Magas NAD+ tartalmával elsőrangú megoldás az öregedés ellen.

Az új Alpha Man a NAD+ mellett további 9 aktív összetevőt tartalmaz: Q10, Csüdfű gyökér, Cink, D vitamin, B6 vitamin, L-Karnitin, ginseng és szelén. Ezen hatóanyagok bármelyike egyesével megvásárolva önmagában akár több ezer Ft lenne. Ezért az Alpha Man férfierő kapszula ár-érték arányban igen kedvező megoldás.

Az Alpha Man kitűnő segítség férfiaknak a fáradtság leküzdésére, az energiaszint növelésére, a tesztoszteron szint fokozására, valamint a keringési rendszer hatékony támogatására.

Alpha Man: férfierő növelő, energizáló és immunerősítő készítmény
Alpha Man: férfierő növelő, energizáló és immunerősítő készítmény

Milyen eredményeket érhetsz el az Alpha Man használatával?

 • Öregedés elleni kitűnő megoldás: Az életfolyamatok szempontjából fontos enzimek működéséhez elsősorban a NAD+ valamint a Q10 hatóanyag szállítja az energiát. Az Alpha Man-ban található NAD+ és Q10 hatóanyagok igazolt kutatások szerint növelik az élettartamot, és csökkentik az öregedés hatásait
 • Tesztoszteronszint növelés: Magas cink tartalma miatt szerepet játszik a vér normál tesztoszteronszintjének fenntartásában. B6-vitaminnal hozzájárul a hormonális aktivitás szabályozásához, magas szelén tartalma pedig támogatja az egészséges spermaképződést
 • Egészségesebb vérkeringés és vitalitás: A csüdfű gyökér hozzájárul a keringési rendszer egészségéhez, a szellemi és fizikai kiegyensúlyozottsághoz
 • Szervezet sejtjeinek védelme: 200 mikrogramm szelén tartalmával támogatja az oxiadatív stressz csökkentését a szervezetben, ezáltal megvédve a káros gyulladásos folyamatoktól
 • Szívműködés javítása: A Q10 és az L-Karnitin jótékony hatással van a szívbetegségek megelőzésére és a szív teljesítményének javítására
 • Energizálás és férfierő növelés: A ginseng hozzájárul a fáradtság és kifáradás csökkentéséhez. A Maca gyökér támogatja a testi és szellemi teljesítményt, és segíti fenntartani az optimális állóképességet és vitalitást. A NAD+ koenzim összetevő egy különösen hasznos koenzim összetevő a szervezet energizálására

Az Alpha Man tökéletesen biztonságos termék. Engedélyezett, és többszörösen bevizsgált, különösen hatásos étrend-kiegészítő. Az Alpha Man OGYÉI notifikációs engedélyszáma: 28982/2022. A készítményt biztonsággal szedhetik vérnyomás problémások, cukorbetegek, érszűkületi betegek és idősebb férfiak is. Nem okoz semmilyen panaszt. Bármilyen gyógyszer mellett szedhető a termék.

 

Az Alpha Man magas NAD+ tartalma miatt energizáló hatású
Ha csak egyetlen étrend-kiegészítőt szedsz férfiként, akkor a Perfect Play Kft. – Alpha Man terméke legyen az

Az Alpha Man legfőbb előnye, hogy egyetlen termékben összpontosul a férfiak számára legfontosabb összes növényi kivonat, ásványi anyag, vitamin, nyomelem és koenzim. Én magam is minden reggel beveszek két kapszulát.

Ha csak egyetlen étrend-kiegészítő fogyasztasz, akkor az Alpha Man legyen az. Így teljesen nyugodt lehetsz: rengeteget tettél a szervezetedért és egészségedért.

Miért érdemes minket választanod?

Kedvesség, segítőkészség, szakértelem: Perfect Play Kft.
Kedvesség, segítőkészség, szakértelem: Perfect Play Kft.

Cégünk, a Perfect Play Kft. Magyarország vezető potencianövelő szállítója 2012. óta. Hisszük, hogy a szexuális teljesítmény és annak növelése olyan összetett kérdéskör, amely kiemelkedő szakértelmet, empátiát és segítőkészséget igényel.

A honlapon elérhető minőségi termékeket akár mobilról is könnyedén megrendelheted. Ne aggódj, diszkrét csomagolásunknak köszönhetően akár lakcímedre/munkahelyedre is kérheted a szállítást. A Nulla Kockázat Garanciával pedig biztosra mész. Ha valamiért nem válik be a termékünk, visszafizetjük a megrendelésed teljes összegét, szállítási költséggel együtt.


Rendeld meg az Érték és Minőség Nagydíj győztes,
Alpha Man férfierő készítményt itt:

Olvass további érdekes cikkeket itt:


 

Oszd meg ha hasznosnak találtad a cikket!

Email »
Facebook »
Twitter »

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

BEZÁR

BEZÁR

Termékek

BEZÁR

Rólunk

BEZÁR

Blog

BEZÁR

Hűségprogram

BEZÁR

Kapcsolat

10% kedvezmény ha feliratkozol a hírlevelünkre

BEZÁR

Ez a weboldal „cookie-kat” más néven „sütiket” használ.

BEZÁR

Termékek

BEZÁR

Rólunk

BEZÁR

Blog

BEZÁR

Hűségprogram

BEZÁR

Kapcsolat