MENÜ

FIÓKOM

Maszturbálás káros hatásai: Emiatt nem élvezed a szeretkezést?

Biró László

Írta:

Biró László

Íme egy hatékony maszturbálás módszer, amely ténylegesen jobbá teszi a páros szexet is

Maszturbálás veszélyei: vajon téged is érintenek?
Maszturbálás veszélyei: vajon téged is érintenek?

Sok férfi tart a maszturbálás káros hatásaitól. Az alábbi kérdéseket kapom az olvasóimtól ebben a témában:

 • Kialakulhat maszturbálási függőség vagy pornófüggőség?
 • A sok önkielégítés ártalmas az egészségre?
 • A normál szexet negatívan befolyásolhatja a túl sok önkielégítés?

A kérdések teljes mértékben jogosak. Nem szégyen, ha benned is megfogalmazódnak hasonló gondolatok. Pedig a maszturbálással önmagában nincs különösebb gond. Sőt, számtalan pozitív hatása is van. Azonban hogyha rossz technikával végzed, túlzásba viszed, vagy sok pornót nézel közben, akkor súlyosabb szexuális problémák is kialakulhatnak.

A javaslatom röviden a következő. Érdemes mértékkel maszturbálni, de egyáltalán nem mindegy hogyan! A cikkben bemutatok egy különösen hasznos módszert a férfi önkielégítésre. Ha figyelsz az itt leírt tanácsaimra és betartod őket, akkor javíthatod a merevedési és ejakulációs képességeidet is. Plusz a barátnőddel is élvezetesebb lehet a szex.

Mit jelent a maszturbálás?

A maszturbálás a nemi önkielégítést, azaz a saját nemi szervek szexuális izgatását jelenti. A maszturbálás legfőbb célja az orgazmus elérése.

Meglepő, de a kielégülés vágya mellett egyéb változatos okai is lehetnek az önkielégítésnek. Ilyen például a stressz csökkentése, a könnyebb elalvás, vagy akár csak egy kis megkönnyebbülés.

Rengeteg válfaja és technikája létezik az önkielégítésnek. Lehet végezni kézzel és ujjakkal (dörzsölés, nyomás, simogatás, stb). Továbbá számtalan, direkt a maszturbáláshoz készített szexjáték is létezik. Gondolj csak a vibrátorokra, szexbabákra vagy a férfi maszturbátorokra.

Maszturbálás statisztikák. Vajon tényleg mindenki csinálja?

Igen, szinte majdnem mindenki.

A Wikipedia szerint egy Nagy-Britanniában végzett átfogó felmérés alapján a férfiak 95%-a, míg a a nők 71%-a maszturbált már élete során.

A maszturbálást tehát a férfiak és nők túlnyomó többsége egyaránt élvezettel gyakorolja. Ezért tehát egyáltalán nincs miért szégyenkezned, ha önkielégítést végzel. Napjainkra abszolút normális és elfogadott dologgá vált az örömszerzésnek ezen módja. Ráadásul a maszturbálásnak temérdek egészségre jótékony hatása is van.

Önkielégítés pozitív hatásai

Számomra rendkívül döbbenetes, azonban hajmeresztő tévhitek is léteznek a maszturbálásról. Ilyen például, hogy ha sokat csinálod terméketlenséget okoz, összemegy tőle a péniszed, kiszőrösödsz, stb. Természetesen ezek egyike sem igaz.

Az önkielégítésnek számos pozitív hatása van
Az önkielégítésnek számos pozitív hatása van

Alapjában véve az önkielégítés rendkívül egészséges és számos előnnyel jár. Nézzük meg, hogy melyek ezek:

 • Csökkenti a szexuális feszültséget és a stresszt;
 • Konkrét kutatás bizonyítja, hogy a férfi maszturbálás csökkenti a prosztatarák kockázatát;
 • Az orgazmus során endorfin (boldogsághormon) szabadul fel a szervezetben;
 • Sokkal nyugodtabban alszol utána;
 • Ráadásul segíthet a szexuális problémák javításában (lásd később).

Mindezek mellett a maszturbálás segít megismerni jobban a saját testedet is. Arra gondolok, hogy közben könnyedén ki tudod tapasztalni, hogy mi esik jól neked. Például, hogy gyorsabban vagy lassabban szereted, hol vannak az érzéki zónáid, stb. Ezeket könnyebben el tudod mondani vagy meg tudod mutatni a barátnődnek később.

Maszturbálás veszélyei: Lehet, hogy ezért nem élvezed igazán a szexet?

Tehát eddig minden szép és jó. Azonban az önkielégítés kapcsán léteznek negatív dolgok is, amelyekről tudnod kell. Nézzük meg a maszturbálás káros hatásait, és azt hogy mit tehetsz ezek ellen.

Maszturbálás függőség, pornó függőség

Sokan kérdezik tőlünk, hogy mennyi maszturbálás számít soknak vagy kevésnek? Erre elég nehéz válaszolni. Ugyanis az önkielégítés gyakorisága függ az egyéni szexuális igényektől, egészségi állapottól és nemi hormonok szintjétől is.

Maszturbáció függőség gyanúja azonban felmerülhet napi többszöri önkielégítés esetén.

Mint bármilyen függőség, ez is veszélyes. Hasonló az alkohol- vagy akár a drogfüggőséghez. Olyan szempontból veszélyes, hogy minden más tevékenységet ennek rendel alá az illető. Kizárólag a maszturbálás körül forognak a gondolatai. Sajnos így rendkívüli módon megnehezedik a normál szerelmi kapcsolat kialakítása is.

A maszturbáció függőség gyakran társul pornófüggőséggel is. Ez abban nyilvánul meg, hogy rendszeresen és eltúlzott mértékben szexfilmekre önkielégít a férfi.

Férfi maszti: szokj le a pornófilmekről!
Megszívlelendő tanács: szokj le a pornófilmekről!

Tudnod kell, hogy a pornó videók nagyon gondosan megrendezett vadító, és kéjsóvárságra építő filmek. Azonban a valóságtól roppantul távol állnak. Rengeteg ember – operatőr, rendező, világítók, sminkesek, fodrászok és persze profi pornózással foglalkozó nők és férfiak – együttesen dolgoznak azon, hogy maximalizálják a káprázatosan izgató érzéki hatást.

Ezért a saját barátnőddel való együttlét – bármilyen szexi fehérneműt visel is meg sem közelíti egy profi pornófilm szintjét. Emiatt igazán veszélyes a túl sok pornó nézése. Elszakadhatsz a valóságtól, és egyre vadabb és egzotikusabb szex filmekre vágysz majd az izgalmi szinted fenntartásához. A „normál” szex szinte már unalmas lesz. Ezért előfordulhat, hogy nem fogod élvezni a barátnőddel való szeretkezést.

Ha magadra ismersz fentiekben, hidd el, van kiút!

Drasztikusan fog hangzani, de azt javaslom, hogy egyáltalán ne nézz pornófilmet. Ne hagyd magadat befolyásolni és egy álomvilágba ringatni a szex filmek múló varázsa miatt.

Illetve a maszturbálás helyett koncentrálj inkább a sportra! Melyik az a fajta mozgás, amit legjobban szeretsz? Ha maszturbálni támad kedved, akkor azonnal és haladéktalanul kezdj neki ennek. Ezzel lefárasztod magadat és levezeted a felesleges energiáidat. Ráadásul a sport révén – az orgazmushoz hasonlóan – boldogsághormonok szabadulnak fel benned.

Ha pedig semmi sem működik, akkor mindenképp fordulj egy jó szexuálterapeutához. Hidd el, sokat tudnak segíteni.

Rossz technikával végzett maszturbálás

Hihetetlen, de a legtöbb férfi egyáltalán nem is hallott ilyesmiről. Pedig igaz: lehet rossz technikával csinálni az önkielégítést.

Számtalan esetben előfordul, hogy a hibásan begyakorolt önkielégítés miatt később nem lesz élvezetes a szex a barátnőddel. Ráadásul a rosszul végzett önkielégítés merevedési zavarokat és korai magömlést is eredményezhet.

Íme a 2 legfőbb önkielégítési hiba:

 1. Túl erősen csinálod: Ilyenkor túlzottan erősen fogod a péniszed és nagy erővel mozgatod rajta a kezedet. Sajnos ezzel magad ellen dolgozol. Ugyanis rövid idő alatt hozzászokhatsz az erős stimulációhoz. Ilyen érzést a női hüvely nem képes okozni. Ennek eredményeként a normál közösülés nem fog akkora élvezetet okozni.
 2. Túl gyorsan csinálod: Ha nagyon gyorsan akarod elérni az orgazmust, az később problémákat okozhat. Ekkor  a „gyorstüzelési minta” rögzül, tehát a péniszed hozzászokik a gyors ejakulációhoz. Így a barátnőddel történő szeretkezés is rövidebb ideig fog tartani (ez a korai magömlés).

Hogyan maszturbálj, hogy jobb legyen a szex?

Most bemutatok Számodra egy kitűnő maszturbálási technikát, melynek gyakorlásával már pár hónap alatt remek eredményeket érhetsz el. Ha ezen maszti tippeket betartva végzed az önkielégítést, akkor javíthatod a merevedési és ejakulációs képességeidet is. Továbbá a barátnőddel való közös szeretkezéseitek minősége is kielégítőbb lesz.

A férfiak 90%-a által végzett hagyományos maszturbálási technika fabatkát sem ér.

A tipikus önkielégítés során egy jobbkezes férfi a jobbkezével szorítja a péniszét, és gyors fel – le mozgatást végez rajta. Ezt évtizedek óta így csinálják a férfiak, mert ez a leghatékonyabb módszer a gyors eredmény eléréséhez.

Azonban ennek semmi köze sincs a valódi szexuális aktushoz. A tested hozzászokik a saját érintésedhez, amely totálisan eltérő a barátnőddel való szeretkezéstől.

Brandy Engler, szex terapeuta szerint a merevedés és az elélvezés csupán válaszok, az őket kiváltó ingerekre. Tehát az lesz a fő célunk, hogy a helyes ingereket gyakoroljuk be. Egyszóval próbálunk a közösüléshez hasonló helyzetet teremteni az önkielégítés során.

Az új maszturbációs szokások kialakítása az alábbi 2 lépésből fog állni:

1. Önmegtartóztatás

Az első fázisban legalább 30 napig ne végezz semmilyen önkielégítést.

Ezt a hosszabb önmegtartóztató időszakot egyébként kifejezetten ajánlják a szex terapeuták és orvosok is ilyenkor.

A 30 napos kihagyás segíteni fog abban, hogy a rosszul berögződött maszturbációs szokások kissé tompuljanak. Másik előnye, hogy hatékonyan előkészíti a terepet a következő fázisnak.

2. Átprogramozás

Ebben a lépésben újraírjuk a maszturbálási szokásokat. A cél az, hogy a normál szeretkezéshez hasonló önkielégítést gyakoroljunk be.

Miután letelt a minimum 30 nap önmegtartóztatási fázis akkor nekivághatsz az átprogramozásnak.

Mivel készülj?

Mindenképp szerezz be egy jó minőségű vízbázisú síkosítót, erre szükséged lesz majd.

Maszti tippek egyike: használj férfi maszturbátort
Maszti tipp: ez a férfi maszturbátor eszköz segít a szexhez hasonlóbbá tenni az önkielégítést

Nem kötelező, de érdemes lehet egy férfi maszturbátorra is beruházni (például Tenga vagy Fleslight). Ezeket úgy tervezték, hogy a használat során minél jobban hasonlítsanak a valódi szex élményéhez. Számos fajtájuk létezik (hüvelyi, orális, anális, stb.). Ha vásárolsz, akkor azt javaslom, hogy a hüvelyi maszturbátort válaszd.

Mikor kezdj neki?

Fontos, hogy csak olyankor kezdj bele a maszturbálásba, ha valóban érzed a szexuális késztetést. A maszturbáláshoz nyugalom és zavartalan körülmények szükségesek. Tehát akkor láss neki, hogyha minimum 45-60 perc nyugodt egyedüllétre számíthatsz, amikor nem zavar meg senki.

Maszturbálás helyesen. Hogyan csináld?

A következő alapvető szabályokat igyekezz betartani:

 • Használj elegendő síkosító gélt. Kend be bőven a péniszedet és a kezedet is. A síkosítás kiemelten fontos. Ezzel lehet imitálni a női hüvely síkosságát.
 • Ne fogd túlzott erővel a péniszedet. Próbáld minél lazábban tartani a kezedet. Így nem viszed túlzásba az ingerlést. Ezáltal a partnerrel való szeretkezéshez még jobban hasonlít majd az új önkielégítési minta.
 • Lassan csináld. Ügyelj rá, hogy lassan, a normál szex üteméhez hasonló sebességgel mozgasd a kezed.
 • Próbálj tovább kitartani. 15-20 percig ne történjen meg az ejakuláció. Ezzel a barátnőddel való szeretkezésre tréningezed magad.
 • Ha szereztél egy maszturbátort, akkor szintén lassan, a normál szex ütemére mozgasd magadon az eszközt.

Ha ezen tanácsokat betartod, akkor a barátnőddel való együttléthez hasonló élményt okozol majd magadnak

Mire figyelj még maszturbálás során?

Fontos, hogy pornófilmet egyáltalán ne nézz maszturbálás közben. A cikk első részében leírtam, hogy miért tartom károsnak a szexfilmek nézését.

A maszturbálást maximum heti 1-2 alkalommal végezd a fent leírt módszerrel. Pár hónapon belül pozitív változásokat fogsz tapasztalni a barátnőddel való szeretkezés során. Könnyebben fent tudod tartani a merevedésedet, tovább tudsz kitartani az ágyban és élvezetesebb lesz a szeretkezés is.

Hogyan tudod növelni a sperma mennyiséget?

Válaszold meg az alábbi kérdéseket magadnak:

 • Szeretnéd növelni a sperma mennyiségedet és a spermád minőségét?
 • Lenyűgözni a barátnődet a férfiasságoddal?
 • Szeretnél még élvezetesebb magömlést és ejakulációt?

Akkor bátran ajánlom a Big Gun sperma növelő készítményt.

Próbáld ki egyik legnívósabb termékünket, a Big Gun sperma növelőt!

A Big Gun egyik legújabb termékünk, és a kategóriájában az egyik legjobb megoldás. Biztonságos, engedélyezett és kimagaslóan hatásos vény nélkül kapható gyógynövényes sperma növelő termék. Az összes szükséges magyarországi dokumentációval, és OGYÉI hatósági notifikációval rendelkezik. A Big Gun OGYÉI notifikációs száma: 25133/2020.

Növeli a sperma mennyiségét és fokozza a férfi termékenységet: Big Gun

Big Gun sperma növelő: élvezetesebb ejakuláció és könnyebb gyermek nemzés
Big Gun sperma növelő: élvezetesebb ejakuláció és könnyebb gyermek nemzés

Varázsold el a barátnődet a Big Gun segítségével:

 • Nagyobb mennyiségű lesz az ejakulációd és a sperma mennyiséged
 • Élvezetesebb hosszabb lehet a magömlésed
 • Erőteljesebb férfiasság: a tesztoszteron szint növelése miatt
 • Növeld meg esélyeidet a gyermek nemzésre

A Big Gun egy átlagon felüli sperma fokozó készítmény. Nincs semmilyen mellékhatása. Bármely, 18 év feletti férfi számára nyugodtan alkalmazható. Vérnyomás problémások, szívbetegek és cukorbetegek is bátran szedhetik.

Miért érdemes minket választanod?

Cégünk, a Perfect Play Kft. Magyarország vezető potencianövelő szállítója 2012. óta. Hisszük, hogy a szexuális teljesítmény és annak növelése olyan összetett kérdéskör, amely kiemelkedő szakértelmet, empátiát és segítőkészséget igényel.

A honlapon elérhető minőségi termékeket akár mobilról is könnyedén megrendelheted. Ne aggódj, diszkrét csomagolásunknak köszönhetően akár lakcímedre/munkahelyedre is kérheted a szállítást. A Nulla Kockázat Garanciával pedig biztosra mész. Ha valamiért nem válik be a termékünk, visszafizetjük a megrendelésed teljes összegét, szállítási költséggel együtt.


Próbáld ki a fent leírt maszturbálás technikákat és a Big Gun sperma növelőt:

Olvass további érdekes cikkeket itt:

Oszd meg ha hasznosnak találtad a cikket!

Email »
Facebook »
Twitter »

1 hozzászólás: “Maszturbálás káros hatásai: Emiatt nem élvezed a szeretkezést?”

 1. your alt in comments
  Kovács Ildikó

  Nehéz de hozzá kell szólnom.Én egy nő,egy társ vagyok.Mögöttem 6 év a párommal,megfogalmazni képtelen vagyok.Soha nincs vágya,mindent elkövet,csak ne szeretkezzen,a maszturbálás a fontos,kifogástalan a potenciája.Hazugság hegyek-amikor lejátszik egy szeretkezést,hánynom kell a színháztól.Mindenkivel flörtöl,csupán azért,hogy elégtételt kapjon,hogy kell a nőknek.Az ellenségemnek sem kívánom azt az életet amit rám parancsol.Közös ház,közös élet,nehéz kilépni a kapcsolatból.Nem lehet abbahagyni?Ennyire ki lehet ölni a vágyat a nők irányába?Győz a keze?szerelmes saját magába?Mi ez?

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

BEZÁR

BEZÁR

Termékek

BEZÁR

Rólunk

BEZÁR

Blog

BEZÁR

Hűségprogram

BEZÁR

Kapcsolat

10% kedvezmény ha feliratkozol a hírlevelünkre

BEZÁR

Ez a weboldal „cookie-kat” más néven „sütiket” használ.

BEZÁR

Termékek

BEZÁR

Rólunk

BEZÁR

Blog

BEZÁR

Hűségprogram

BEZÁR

Kapcsolat