MENÜ

FIÓKOM

Fáradtság ellen működő megoldás
3 egyszerű lépésben

Biró László

Írta:

Biró László

Vajon mi a legjobb módszer fáradékonyságra? Ezzel a technikával azonnal növelheted az energiaszinted!

Fáradtság ellen van megoldás! Kövesd a cikkben szereplő 3 lépéses technikát
Fáradtság ellen van megoldás! Kövesd az itt szereplő 3 lépéses technikát

Fáradtság, kimerültség, gyengeség. Te is hasonlóan érzel?

Mindig fáradt vagyok…

Ólmos fáradtságot érzek egész nap…

Legszívesebben most rögtön lefeküdnék aludni…

A fáradtság manapság döbbenetesen sok embert érint. Tudtad, hogy a fáradékonyságot gyakran nem betegség okozza, hanem akár egyszerű banális dolgok? Például az, hogy kevés vizet iszol. Már 1-2%-os folyadékveszteség esetén is dehidratált leszel és csökken az energiaszinted. Vagy például nem megfelelő pózban alszol el, és így nem tudod jól kipihenni magad.

Vigyázz, hogyha hosszú ideig tartósan fáradt vagy! Ez ugyanis komolyabb betegségek előjele is lehet, mint például szívproblémák, depresszió, rák, vagy anyagcsere betegségek.

Gyakran érzel napközben fáradékonyságot? Szeretnél egy jól működő megoldást fáradtság ellen? Akkor azt javaslom, hogy olvasd el ezt a cikket. A módszerem segítségével igen jó eredményeket érhetsz el fáradékonyság ellen, drasztikus életmódbeli változtatások nélkül.

Fáradtság tünetei

A kimerültségben az a legrosszabb, hogy gyakran a pihenés sem segít rajta teljes mértékben. Ezeket tapasztalhatod, amikor fáradt vagy:

 • Általános gyengeséget, izomfájdalmakat;
 • Nap közbeni álmosságot;
 • Fejfájást, ingerlékenységet;
 • Emésztési problémákat (pl: hasmenést, puffadást);
 • Koncentrációs zavarokat, látási nehézségeket;

A fáradtság egyébként normális velejárója az életnek. Teljesen természetes, hogy egy kemény munkanap után elfáradsz. A nehéz ételek, nem jól szellőző helyiség, rossz alvás, munkahelyi stressz, túlzásba vitt diéta bármelyike okozhat fáradékonyságot és energiahiányt.

2 gyorstipp, ami azonnal segíthet fáradtság ellen:

 1. Szellőztesd ki a helységet ahol tartózkodsz alaposan (kb. 10 percig). Így az elhasznált levegőt kicseréled friss, oxigéndús levegőre. Az agyad számára ez egy extra energialöketet jelent, amivel rögtön tudod csökkenteni a fáradtság tüneteit.
 2. Csinálj pár nyújtó mozdulatot a szellőztetés alatt. Emeld fel a karjaidat és nyújtózkodj minél magasabbra. Feszítsd hátra a vállaidat, dülleszd ki a mellkasodat. Csinálj fejkörzéseket és pár karkörzéseket. Ezekkel megindítod a véráramlást, és azonnal tudod növelni az energiaszintedet.

Állandó fáradtság, amivel vigyáznod kell

Biztosan te is voltál már influenzás. És biztosan emlékszel arra is, hogy a szokásos köhögés és orrfújás mellett rettentően fáradt voltál egész nap. Sajnos így működik a szervezetünk: a betegség fáradékonysággal, gyengeséggel és energiahiánnyal párosul.

Pont ezért érdemes komolyan venned a hosszabb időn át tartó fáradtságot. Ugyanis a háttérben komolyabb egészségügyi probléma is állhat.

A fáradtság számos betegség gyakori tünete lehet: például cukorbetegség, szívbetegségek, ízületi gyulladás, vérszegénység, pajzsmirigy-, vese-, vagy májbetegség, anyagcsere problémák, vagy akár rákbetegség is.

Mikor fordulj orvoshoz?

Mindenképp beszélj a háziorvosoddal, hogyha szokatlanul fáradtnak érzed magad. Illetve akkor is, hogyha a fáradtság több héten keresztül folyamatosan fennáll.

A fáradtság okai közé tartozhatnak bizonyos gyógyszerek is, pl: vérnyomáscsökkentők, vérhígítók, vízhajtók. Már csak ezért is érdemes beszélned az orvossal, hátha le kell cserélni valamelyik gyógyszeredet.

Milyen vizsgálat javasolt tartós fáradtság esetén?

Az orvos nem fogja tudni ránézésre, hogy mi a fáradtságod oka. Egy jó doktor azonban komolyan veszi a problémát, és megpróbálja kideríteni a hátterét. Ehhez vizsgálatokra van szükség.

Érdemes egy komplett nagylabor vizsgálatot végeztetned (vér- és vizeletvizsgálat együtt). Ezt még érdemes lehet kiegészíteni 1-2 plusz vizsgálattal (pl: férfiaknál PSA szint mérése, illetve egyéb gyulladások jelzése). Számos magánlabor végez ilyen vizsgálatot Budapesten és vidéken egyaránt.

Egy gyors Google kereséssel 2022. közepén azt találtam, hogy 10-20 ezer Ft közötti összegért már el tudod végeztetni a nagylabor vizsgálatot.

Néhány magánlabornál plusz pár ezer Ft-ért létezik leletértelmezési szolgáltatás. Így nem csak az eredményeket kapod meg, hanem egy írásos, érthető összefoglalót a vérkép és vizelet vizsgálat eredményeiről.

A kapott eredményekkel menj el az orvosodhoz. Ő a leletek birtokában már elég jól meg tudja határozni, hogy van-e bármi betegség a háttérben.

Röviden összegezve tehát az eddigieket:

A természetes fáradtság az élet velejárója. Az igazi probléma akkor van, hogyha a fáradtság tartósan (akár hetekig) fennáll nálad. Ilyenkor érdemes orvoshoz fordulni, előtte célszerű egy nagylabor vizsgálatot végeztetned.

Egyéb esetekben a következőt javaslom:

Az alábbiakban bemutatok egy 3 lépcsős megoldást fáradtság ellen. Ezzel a módszerrel nem csak a fáradékonyságodat tudod csökkenteni, hanem egy működő megoldást kapsz az energiaszinted növelésére is.

Fáradtság elleni megoldás 3 egyszerű lépésben

Az alábbi háromlépéses megoldást javaslom:

1. lépés: Mozogj naponta az energiaszinted növelésére

2. lépés: Igyál sok vizet a fáradtság ellen

3. lépés: Aludj helyes módon a teljes kipihentség érdekében

Vegyük sorra mind a három lépést:

1. lépés: Mozogj naponta az energiaszinted növelésére

Ezt mondja a kardiológus: Fáradékonyságra különösen hatékony gyógyír a kardió jellegű mozgás
Ezt mondja a kardiológus: fáradékonyságra különösen hatékony gyógyír a kardió jellegű mozgás

Pár éve elmentem kardiológushoz egy szív és érrendszeri vizsgálatra, ahol egy csinos doktornő fogadott. A vizsgálat előtt megkérdezte, hogy sportolok-e valamit. Büszkén mondtam neki, hogy kondizok és saját testsúlyos edzéseket végzek (pl: fekvőtámaszt nyomok). Egy kicsit elmosolyodott, és azt mondta:

Az izmos test biztosan jól mutat a strandokon. De igazából semmit nem ad hozzá a szív és érrendszer egészségéhez.

Azt javasolta, hogy hetente legalább 2-3 alkalommal csináljak valamilyen kardió jellegű mozgást: séta, bicikli, futás, úszás, stb. Ezek a mozgásfajták, amelyek igazán hozzájárulnak a hosszútávú egészség megőrzéséhez, és a hatékony segítséget jelentenek fáradékonyságra is.

A testmozgás bizonyítottan növeli az energiát

Fáradtság egyik legjobb ellenszere a mozgás
Fáradtság egyik legjobb ellenszere a mozgás

Robert Gotlin, a New York-i Lenox Hill Kórház és Mount Sinai Kórház sportorvosa szerint a testmozgásnak kettős haszna van az energiaszintre nézve: Az edzés javítja a tested fittségét és a hangulatodat, valamint hozzájárul az általános jóléthez és egészséghez.

A kardió jellegű mozgás egy kitűnő megoldás fáradékonyság ellen. Javítja a szív és az erek hatékonyságát, ezáltal könnyebben megkapják a szervek az oxigént és a tápanyagokat. Ráadásul a mozgás endorfin, azaz boldogság hormont szabadít fel a szervezetedben, és serkenti a vér áramlását az agyba. Így mentálisan is sokkal energikusabbnak majd érzed magad a mozgás után.

Tehát a konkrét javaslatom ehhez a ponthoz:
Hetente 3-szor végezz legalább 15-20 perc kardió jellegű mozgást
(sétálás, biciklizés, futás vagy úszás).

2. Igyál sok vizet fáradtság ellen

Fáradékonyság oka lehet az, hogyha kevés vizet iszol
Fáradékonyság oka a kevés víz ivása is lehet

Lehet, hogy azért vagy mindig fáradt, mert kevés vizet iszol? Ez abszolút elképzelhető. Tudtad, hogy már akár 1-2%-os vízveszteség fejfájást, fáradtságot, állóképesség csökkenést okozhat?

A napi vízbevitel növelésével azonnal javíthatsz a bőröd kinézetén, vérkeringéseden és az energiaszinteden is.

Én naponta kb. 4 liter vizet iszok meg (télen is). Szilárd meggyőződésem, hogy ez az egyik fő oka, hogy átlagosan kb. 10 évvel gondolnak fiatalabbnak a koromnál.

A vízivás hihetetlen előnyei

A vízivásnak annyi előnye van, hogy szinte fel sem lehet sorolni. A víz szállítja a tápanyagot és az oxigént a sejtekhez, kiüríti a baktériumokat, segíti az emésztést és a vérkeringést, rugalmasan tartja az ízületeket, növeli az immunrendszer hatékonyságát és energiával lát el.

Ráadásul, ha az előző pont szerint mozogni kezdesz, akkor még több vizet kell innod. Ennek az a háttere, hogy a mozgás során a testhőmérsékleted emelkedik és izzadni fogsz. Ezáltal vizet veszítesz, amelyet pótolni kell. A fáradékonyságra egy nagyszerű megoldás a frissítő víz.

A víz a legjobban ellenőrzött élelmiszer. Tehát nyugodtan fogyaszthatsz akár csapvizet is. Tökéletesen egészséges, és nem kell a drága ásványvizeket megvásárolnod.

Tehát a konkrét javaslatom ehhez a ponthoz:
Naponta igyál meg legalább 3 liter vizet.

3. Aludj helyes módon a teljes kipihentség érdekében

Fáradékonyság ellen a leghatékonyabb, ha jól ki tudod aludni magad
Fáradékonyság ellen a leghatékonyabb, ha jól ki tudod aludni magad

Miért kezdtem az 1. lépésben a kardió mozgás fontosságával? Mert számos kutatás támasztja alá, hogy az aktív emberek jobban alszanak. Akár már 15 perc séta is segíthet az alvási problémáid javításán.

Miért fontos az alvás a szervezetnek?

Az alvás során az izmaid ellazulnak, a vérnyomás és a pulzus csökken. Az agyad működése minimalizálódik. Az alvás során az egész szervezeted kipiheni a nap fáradalmait, és felkészít a következő napra. Az alvás alatt regenerálódnak a sejtek, épülnek az izmaid és ilyenkor dolgozik legaktívabban az immunrendszered is.

Mi történik, hogyha nem alszol jól?

A tartós alváshiány fáradtságot, depressziót, fejfájást, krónikus betegségek kialakulását is eredményezheti. Emellett az egész életminőségedre negatív módon kihat.

Íme a tanácsaim a pihentető alvásért:

Általánosan napi 7-8 óra alvásra szüksége van az embernek. A következő pár sorban leírom a legfontosabb dolgokat, amelyek a pihentető alváshoz kellenek:

A) Helyes alvási pozíciók

A gerincnek különösen fontos regenerálódni az alvás során. Vízszintes pozícióban ki kell nyúlnia a gerincnek, hogy megpihenjen. Így a csigolyák kissé el tudnak távolodni egymástól, és a tápanyagellátásuk ilyenkor megy végbe.

Hogyan NE aludj? A válasz: Hason fekve. A hason fekvő póz a lehető a legegészségtelenebb. Ha hason fekszel, akkor csak úgy tudsz aludni, hogyha elfordítod a fejed valamelyik irányba. Ilyenkor rotálódik a nyaki gerinc rész, és a csigolyák feszültség alá kerülnek. Ez nagyon kényelmetlen testhelyzet, és hosszú távon a csigolyák deformálását eredményezi. Ráadásul a gerinc alsó szakaszára is káros hatással van a hason fekve történő alvás. Különféle gerincbántalmak, hátfájás és derékfájás is gyakoribb a hason alvóknál.

Akkor viszont hogyan jó aludni?

Az orvosok és alvással foglalkozó szakemberek egyöntetű véleménye, hogy háton vagy oldalt fekve alvás az optimális.

A)   Megfelelő matrac és párna kiválasztása fáradtság ellen

 • Háton fekve alvás esetén:

A félkemény matracot javaslom. Olyan keménységű matrac kell, amely kellő tartással rendelkezik ahhoz, hogy megtartsa a medencét. Viszont a lágysága révén egyúttal a fenék részt engedi benyomódni és ezzel tehermentesíti a deréktáji csigolyákat.

Háton alvásnál válassz olyan magasságú párnát, amely ideális támaszt ad, nem tartja sem túl alacsonyan, sem túl magasan a fejet. Azaz tehermentesíti a nyaki csigolyákat.

 • Oldalt fekve alvás esetén:

Sok helyen arról olvashatsz, hogy kizárólag a háton alvás a helyes. Ez nem igaz: az oldalt fekve alvás szinte ugyanannyira jó a pihenés, a gerinc és a csigolyák szempontjából. Ennél a pozíciónál is a félkemény matracot javaslom. Amikor oldalt fekve alszol, a vállad és a csípőd érintkezik legjobban a matraccal. Ha túl kemény a matrac, akkor ez fájdalmat okoz és deformálja a gerincoszlopodat. Tehát a helyes megoldás a félkemény matrac.

Oldalt alvásnál olyan magas párnát válassz, amely éppen kitölti a nyakad és a vállad közti teret. Az oldalt alvásnál általában magasabb párna kell, mint a háton alvás esetében.

B) További hasznos tippek a jó alváshoz (fáradékonyság ellen)

 • Hűtsd le a hálószobát. Sokkal könnyebben elalszol, hogyha hűvösebb a szoba. Kb. 18-20 fokot javaslok.
 • Meleg fürdő vagy zuhany alvás előtt: Ennek önmagában is relaxáló hatása van. Hogyha felmelegíted a testedet mielőtt belépsz a hűvös szobába, akkor a hirtelen lehűlés előkészíti a tested az alvásra.
 • Sötétíts be teljesen: a szervezeted így azt érzékeli, hogy sötét van. Ezért jobban termeli az alváshoz szükséges melatonint.

Tehát a konkrét javaslatom ehhez a ponthoz:
Fogadd meg fenti tanácsaimat a pihentető alvásért.

+1 Extra tanács: fáradtság ellen vitaminok szedése a szervezeted energizálására

Fáradtság ellen vitamin? Fogyassz egy jó minőségű étrend-kiegészítőt a legjobb hatásért!
Fáradtság ellen vitamin? Fogyassz egy jó minőségű étrend-kiegészítőt a legjobb hatásért!

A vitaminok, ásványi anyagok, nyomelemek nélkülözhetetlenek az emberi szervezet számára. Vegyes táplálkozással (gyümölcsökkel, zöldségekkel, gabonafélékkel) a legtöbb vitamin többé-kevésbé pótolható lenne.

Azonban nem minden értékes vitaminhoz, nyomelemhez és mikrotápanyaghoz tudsz egyszerűen hozzájutni az étkezéssel. Ezért mindenképp javaslom valamilyen komplex étrend-kiegészítő fogyasztását.

Fáradtság ellen vitamin

Fáradtság ellen vitaminok közül leggyakrabban a B vitamint szokták javasolni az orvosok.

A B vitamin mellett, hasznos tápanyagok egész arzenálja áll rendelkezésre a fáradtság ellen, illetve az energiaszinted növelésére.

A konkrét javaslatom ehhez a ponthoz:
Próbáld ki az Alpha Man férfi étrend-kiegészítőt fáradtság ellen vitamin pótlásra

Fáradtság ellen vitamin pótlásra használd
az Alpha Man energianövelő készítményt:

Próbáld ki az Alpha Mant a szervezet energizálására, a tesztoszteront szint fokozására és az immunrendszer erősítésére.

Magas NAD+ tartalmával elsőrangú megoldás az öregedés és a fáradékonyság ellen.

Az új Alpha Man a NAD+ mellett további 9 aktív összetevőt tartalmaz: Q10, Csüdfű gyökér, Cink, D vitamin, B6 vitamin, L-Karnitin, ginseng és szelén. Ezen hatóanyagok bármelyike egyesével megvásárolva önmagában akár több ezer Ft lenne. Ezért az Alpha Man férfierő kapszula ár-érték arányban igen kedvező megoldás.

Az Alpha Man kitűnő segítség férfiaknak a fáradékonyságra, az energiaszint növelésére, a tesztoszteron szint fokozására, valamint a keringési rendszer hatékony támogatására.

Alpha Man: férfierő növelő, energizáló és immunerősítő készítmény
Alpha Man: férfierő növelő, energizáló és immunerősítő készítmény fáradtság ellen

Milyen eredményeket érhetsz el az Alpha Man használatával?

 • Öregedés elleni kitűnő megoldás: Az életfolyamatok szempontjából fontos enzimek működéséhez elsősorban a NAD+ valamint a Q10 hatóanyag szállítja az energiát. Az Alpha Man-ban található NAD+ és Q10 hatóanyagok igazolt kutatások szerint növelik az élettartamot, és csökkentik az öregedés hatásait
 • Tesztoszteronszint növelés: Magas cink tartalma miatt szerepet játszik a vér normál tesztoszteronszintjének fenntartásában. B6-vitaminnal hozzájárul a hormonális aktivitás szabályozásához, magas szelén tartalma pedig támogatja az egészséges spermaképződést
 • Egészségesebb vérkeringés és vitalitás: A csüdfű gyökér hozzájárul a keringési rendszer egészségéhez, a szellemi és fizikai kiegyensúlyozottsághoz
 • Szervezet sejtjeinek védelme: 200 mikrogramm szelén tartalmával támogatja az oxidatív stressz csökkentését a szervezetben, ezáltal megvédve a káros gyulladásos folyamatoktól
 • Szívműködés javítása: A Q10 és az L-Karnitin jótékony hatással van a szívbetegségek megelőzésére és a szív teljesítményének javítására
 • Energizáló és fáradtság elleni vitamin: A ginseng hozzájárul a fáradtság és kimerültség csökkentéséhez. A Maca gyökér támogatja a testi és szellemi teljesítményt, és segíti fenntartani az optimális állóképességet és vitalitást. A NAD+ koenzim összetevő egy különösen hasznos koenzim összetevő a szervezet energizálására a fáradtság ellen.

Az Alpha Man tökéletesen biztonságos termék. Engedélyezett, és többszörösen bevizsgált (doppingmentességre, illetve vitamintartalomra is), különösen hatásos étrend-kiegészítő. Az Alpha Man OGYÉI notifikációs engedélyszáma: 28982/2022. A készítményt biztonsággal szedhetik vérnyomás problémások, cukorbetegek, érszűkületi betegek és idősebb férfiak is. Nem okoz semmilyen panaszt. Bármilyen gyógyszer mellett szedhető a termék.

 

Az Alpha Man magas NAD+ tartalma miatt energizáló hatású
Ha csak egyetlen étrend-kiegészítőt szedsz férfiként, akkor a Perfect Play Kft. – Alpha Man terméke legyen az

Az Alpha Man legfőbb előnye, hogy egyetlen termékben összpontosul a férfiak számára legfontosabb összes növényi kivonat, ásványi anyag, vitamin, nyomelem és koenzim. Én magam is minden reggel beveszek két kapszulát.

Ha csak egyetlen étrend-kiegészítő fogyasztasz, akkor az Alpha Man legyen az. Így teljesen nyugodt lehetsz: rengeteget tettél a szervezetedért és egészségedért.

Miért érdemes minket választanod?

Kedvesség, segítőkészség, szakértelem: Perfect Play Kft.
Kedvesség, segítőkészség, szakértelem: Perfect Play Kft.

Cégünk, a Perfect Play Kft. Magyarország vezető étrend-kiegészítő és potencianövelő szállítója 2012. óta. Hisszük, hogy a szexuális teljesítmény és annak növelése olyan összetett kérdéskör, amely kiemelkedő szakértelmet, empátiát és segítőkészséget igényel.

A honlapon elérhető minőségi termékeket akár mobilról is könnyedén megrendelheted. Ne aggódj, diszkrét csomagolásunknak köszönhetően akár lakcímedre/munkahelyedre is kérheted a szállítást. A Nulla Kockázat Garanciával pedig biztosra mész. Ha valamiért nem válik be a termékünk, visszafizetjük a megrendelésed teljes összegét, szállítási költséggel együtt.

Összefoglalás

Köszönöm, hogy elolvastad a fáradtság ellen írt cikkemet. Amint láthatod, nem átlagos módon közelítettem meg a témát. Szeretek konkrét, azonnal használható tanácsokat adni, amivel valódi eredményeket érhetsz el. Én magam is használom a saját módszereimet, és tudom hogy működnek.

Fáradékonyságra, kimerültségre tehát az alábbiakat ajánlom:

1. lépés: Mozogj naponta az energiaszinted növelésére

2. lépés: Igyál sok vizet a fáradtság ellen

3. lépés: Aludj helyes módon a teljes kipihentség érdekében

+1 Extra tanács: Fáradtság ellen vitamin pótlásra használd az Alpha Man energianövelő készítményt.

Próbáld ki fent leírt módszert a gyakorlatban is.

Rendeld meg az Érték és Minőség Nagydíj győztes,
Alpha Man készítményt fáradtság ellen:

Olvass további érdekes cikkeket itt:

Oszd meg ha hasznosnak találtad a cikket!

Email »
Facebook »
Twitter »

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

BEZÁR

BEZÁR

Termékek

BEZÁR

Rólunk

BEZÁR

Blog

BEZÁR

Hűségprogram

BEZÁR

Kapcsolat

10% kedvezmény ha feliratkozol a hírlevelünkre

BEZÁR

Ez a weboldal „cookie-kat” más néven „sütiket” használ.

BEZÁR

Termékek

BEZÁR

Rólunk

BEZÁR

Blog

BEZÁR

Hűségprogram

BEZÁR

Kapcsolat