MENÜ

FIÓKOM

Misszionárius póz: 6 probléma, 6 megoldás

Biró László

Írta:

Biró László

Fárasztó vagy unalmas a misszionárius póz? Ezeket csináld, hogy igazán élvezetes legyen!

Sok férfi nehezen bírja hosszabb ideig a misszionárius póz fenntartását. Amikor a pasi van felül szex közben, akkor a teljes súlyát a kezein és lábain tartja. Ha nem vagy kitűnő kondícióban, akkor 1-2 perc alatt igencsak el tudsz fáradni. Nem ritkán izomgörcsök is előfordulnak a misszionárius póz során.

Tudtad, hogy a pénisz lelankadására misszionárius pózban van a legnagyobb esély? Sőt, ebben a pozitúrában következik be leggyorsabban a magömlés is. (Sajnos néha túlságosan is gyorsan).

Misszionárius póz: így lehet igazán élvezetes!
Misszionárius póz: így lehet igazán élvezetes!

De ez egyáltalán ne tántorítson el a gyakorlástól! A misszionárius póznak ugyanis számtalan előnye van. Ebben a testhelyzetben a legkönnyebb behatolni. Ilyenkor lehet leginkább csókolózni és egymást simogatni. Ráadásul nagyszerű vizuális élményt nyújt. Továbbá ebben a pózban érzik magukat a legkényelmesebben a nők.

Legújabb cikkemben a misszionárius pózzal kapcsolatos 6 legfőbb problémát, és ezek legjobb megoldásait tekintjük át. Olvasd át figyelmesen a cikket, és tanuld meg igazán élvezni ezt a nagyszerű pozitúrát. Legyél a misszionárius póz feketeöves mestere!


Mit jelent a misszionárius póz és miért jó?

Sokan azt állítják, hogy a misszionárius pozíció unalmas.

Véleményem szerint ez óriási tévedés! Mivel a legalapvetőbb szexuális testhelyzetről van szó, ezért érezhetik elcsépeltnek az emberek.

Emellett a pornófilmekben is ritkán láthatsz misszionárius pózt. Ennek az az oka, hogy a külső szemlélőnek egyáltalán nem látványos a misszionárius póz. (A szexfilmek leginkább férfiaknak készülnek. És vajon melyik férfi akarja egy másik férfi pucér fenekét bámulni misszionárius póz közben?)

Honnan származik a misszionárius póz elnevezése?

Nem mindennapi név, az biztos. Az eredete pedig nem is egyértelmű. A legvalószínűbb feltételezés szerint azért kapta a nevét, mert a keresztény hittérítők (misszionáriusok) ezt az egy szexuális pozíciót ismerték el helyesnek a vallás szemszögéből.

Vicces, de az USA Florida államában jelenleg is CSAK a misszionárius póz az egyetlen törvényesen elfogadott szexuális pozitúra.

Szokták még egyébként „mama-papa”, illetve „angol-amerikai” póznak is nevezni.

Hogy néz ki az alapvető misszionárius pozíció?

A nő a hátán fekszik az ágyon, lábait szétterpesztve. A férfi a nő fölé helyezkedik térdelő testhelyzetben, miközben karjaival megtámasztja magát az ágyon. Ebben a testhelyzetben a férfi bevezeti a péniszét a hüvelybe.

Misszionárius jelentése: férfi felül - nő alul
Misszionárius jelentése: férfi felül – nő alul

A misszionárius szeretkezés során a férfi diktálja a tempót, a mélységet és a tolóerőt. A nő csak kisebb mértékben járul hozzá a mozgáshoz. A lábát a matracra szorítva csípőjét mozgathatja, így fokozva az élvezetet. Esetleg a férfi ritmusa ellenében ütemesen visszatolhatja a csípőjét.

A közösülés során a nő önkéntelen hüvelyi összehúzódásokat tapasztal. Ilyenkor a medence izmok hirtelen megfeszülnek a pénisz körül. Ezek még jobban növelik a férfi erotikus szenvedélyét és vágyait. Ilyenkor a férfi önkéntelenül is gyorsabb és erősebb lökéseket végez, amely tovább fokozza a nő hüvelyi összehúzódásait. Mindezek révén bekövetkezik az orgazmus a férfinél.

Misszionárius póz előnyei

Ha azt mondják, hogy egy férfi „jó az ágyban”, akkor Neked erről mi jut eszedbe?

Sokaknak az, hogy az illető lepedőakrobata, és kívülről fújja a Káma Szútrát. Esetleg mestere a tantrikus szexnek.

Pedig nem kell feltétlenül ilyesmiket tudni ahhoz, hogy érzéki szeretővé válj. Elegendő, hogy tisztában legyél pár fontos ténnyel és 1-2 apró technikai fogással az alap szex pozíciókat illetően.

A valóságban az alapvető szexpózoknak számos előnyük van. Ha nem így lenne, akkor a misszionárius pózt sem alkalmaznák ennyien.

A Wikipedia felmérése szerint a párok több mint 70% használja, és örömét leli a misszionárius pózban az együttlétek során.

Nézzük meg, hogy miért érdemes a misszionárius pozíciót választanod:

 • Legkönnyebb a behatolás

Amikor a férfi van felül, akkor tudja legkönnyebben behelyezni a péniszét a hüvelybe.

Hollandiában végzett mágneses rezonancia kísérletek felvételei megerősítik ezt a tényt. A férfi felül-nő alul pózban a lehető legtermészetesebb az illeszkedés a pénisz és a hüvely között.

 • Legkényelmesebb a nőknek

Ha nincs ellazulva a barátnőd, akkor célszerű misszionárius pózzal kezdeni. A lányok a hátukon fekve tudják leginkább elengedni a befeszülő medence- és combizomzatot. Így a barátnőd gyorsabban rá tud hangolódni a szeretkezésre. Ezáltal Neked is élvezetesebb lesz az együttlét.

 • Új partnerrel a legkézenfekvőbb

A misszionárius testhelyzetet mindenki ismeri. Nem okoz zavart vagy feszengést az alkalmazása. Ráadásul a nők számára kellemes és megnyugtató pozíció. Ilyenkor szemtől-szemben látják a férfit. Ezért nem érzik fenyegetve vagy kiszolgáltatva magukat.

 • Legintimebb mindkét félnek

Szeretkezés közben ebben a pózban a legkönnyebb csókolózni, egymás karjaiban lenni, és a szemkontaktust fenntartani. Emiatt a nők különösen izgatónak és élvezetesnek találják a misszionárius pózt.

 • Legbiztonságosabb a férfiaknak

Egy brazil kutatás szerint a misszionárius pozícióban a legkisebb az esély a pénisz sérülésére. Ez is egy fontos szempont, főleg amíg nem ismerik egymás szexuális viselkedését a felek.

 • Legnagyobb esély a gyermekáldásra

A misszionárius pózban tudsz a legmélyebben behatolni.

Ez azt is jelenti egyben, hogy a sperma akadálytalanul áramlik végig a hüvelyben. Így könnyebben és nagyobb eséllyel tudja elérni a méhnyakat. Tehát ilyenkor van a legnagyobb esély a sikeres fogantatásra.

Misszionárius póz: 6 probléma – 6 megoldás

KÉRDÉS: Ha ilyen jól működik a misszionárius pozíció, akkor mi lehet vele a gond?

Sajnos akad egy-két nehézség. De nincs miért aggódnod ezek miatt sem. Az alábbiakban megnézzük a leggyakoribb problémákat, és azonnal megismered a hozzájuk tartozó megoldásokat is.

1. Elfáradnak a karok és a lábak misszionárius póz közben

Mivel Te vagy felül, ezért a misszionárius pózban teljes testsúlyodat meg kell tartanod a kezeiden és a lábaidon. Ha nem jó a kondíciód, akkor pár perc alatt elfáradnak a végtagjaid.

Nagy titkok nincsenek. Erősítened kell, hogy jobban bírd a szexet. Létezik egy gyakorlat, amely kimagaslóan hozzájárul ahhoz, hogy tovább bírd a misszionárius pózt. Ezt a gyakorlatot úgy hívják, hogy PLANK.

A legjobb edzési gyakorlat misszionárius pozitúrához a plank
A legjobb edzési gyakorlat misszionárius pozitúrához a plank

A plank jótékonyan megerősíti a kar- váll-, és hasizmaidat egyaránt. Emellett különösen javítja az állóképességet, a kitartást és a teljes törzsed erejét. Tehát mindazon tényezőket, amelyek leginkább számítanak a misszionárius póz gyakorlása során.

A következőképp hajtsd végre a plankot:

Helyezkedj el vállszélességű alkartámaszban. Emeld el magad a talajtól, az alkarodon és a lábadon támaszkodj. Ezután annyit kell tenned, hogy ezt a pózt mozdulatlanul kitartod. Lélegezz közben egyenletesen. Próbálj meg eljutni a 3×1 percig!

Kiegészítő gyakorlatként a plank mellé ajánlom még a hagyományos fekvőtámaszt is. A fekvőtámasszal a fentieken túl a csuklóidat, és a tricepsz izmaidat is megerősíted.

Így jelentősen könnyebbé és élvezetesebbé válik majd a misszionárius póz számodra. Ráadásként erősebb, fittebb leszel és jobban is fogsz kinézni.

2. Izomgörcsök misszionárius pózban

Ha kitartóan gyakorlod az előző pontban leírt gyakorlatokat, akkor komolyan megerősítheted az izomzatodat.

Viszont még ezen gyakorlatok végzése mellett is előfordulhatnak izomgörcsök misszionárius pózban. Az izomgörcs gyors és fájdalmas összehúzódást jelent az izomban. Túlzott erőltetés, dehidratáció vagy vitaminhiány is okozhatja.

Ha izomgörcsöket tapasztalsz, akkor kalcium és magnézium együttes szedését javaslom. A kalcium napi adagja 1500 mg, míg a magnézium 500 mg.

Ezek a vitaminok segítenek a kéz- és lábgörcsök megszüntetésében.

3. A nő túl passzív, amikor alul van

Érdekes módon ez a férfiaknak és nőknek egyaránt problémát jelent. Mindkét felet zavarja, hogy a nőnek a mozgása korlátozottabb a misszionárius poz során.

De mit lehet tenni ilyenkor?

Pár azonnali tanács ehhez:

 • Gondolkozz el , hogy mi izgatna Téged a legjobban. Például nézzen izgatóan a szemedbe? Fonja a lábait a tested köré? Markoljon a fenekedbe? Karmolja óvatosan a hátadat? Bármi is legyen, mondd meg neki bátran. Majd tegyétek is meg ezt ténylegesen! Máris sokkal „tevékenyebbnek” fogja érezni magát a barátnőd, és eseménydúsabb lesz a szex.
 • Szorítsa a talpát az ágyra a barátnőd: A nő a hátán fekszik, lábait szétterpesztve. Térdben kissé behajlítja a lábait. Ebben a testhelyzetben nyomja erősen lefelé a talpait az ágyhoz. Ez segíteni fog abban, hogy a Te ritmusoddal ellentétesen tudjon ellen lökéseket csinálni.
 • Tekerje a csípőjét: A fenti pozícióban (talpak az ágyhoz szorítva) lehetősége nyílik a barátnődnek a csípő tekerésére. Ez látványnak is nagyszerű! Emellett csodásan izgatja a péniszt, és ezáltal új színt visz a misszionárius szeretkezésbe is.

4. Nehezen élvez el a nő misszionárius póz során

Amikor a férfi van felül, akkor a nő csiklója kisebb stimulációt kap. Emiatt tényleg nehezen jutnak el a nők az orgazmusig ebben a pózban.

Hogyan segíthetsz ezen?

Így elégitheted ki a barátnődet a misszionarius poz során
Így elégitheted ki a barátnődet a misszionarius poz során

Próbáld ki az alábbiakat:

 • Juttasd el a barátnődet a csúcsra először: A nők 80%-ának direkt csikló ingerlésre van szüksége ahhoz, hogy eljusson az orgazmusig. A legjobb módszer tehát, hogyha az előjáték során szájjal kényezteted a hölgyet, még a misszionárius póz megkezdése előtt.
  Az orális kényeztetést mindenképp ajánlom a tényleges aktus előtt. A nőknek több időre van szükségük arra, hogy izgalmi állapotba kerüljenek, és kellően nedvesek legyenek.
 • Rakj egy párnát a feneke alá, miután a hátára feküdt: Ezzel a módszerrel megemeled a csípőjét, és így jobban hozzá lehet férni a csiklóhoz. Kérd meg a barátnődet, hogy izgassa saját magát szex közben! Fantasztikus látványban lesz részed.
 • Próbáld ki a CAT technikát: Ez egy haladó pozíció. Legfőbb előnye, hogy teljeskörű és folyamatos ingerlést biztosít a csikló számára misszionárius pózban. Ezzel a módszerrel, hatalmas eséllyel ki tudod elégíteni a barátnődet. Itt írtam részletesen a CAT technikáról.

5. Túl gyorsan elélvez a férfi a misszionárius póz során

A misszionárius pózban élveznek el leggyorsabban a férfiak.

Ez a pozitúra sajátossága miatt van így. Ebben a testhelyzetben történik a legmélyebb behatolás, és ilyenkor fejti ki a legintenzívebb tolómozgást a férfi.

Egy-két ötlet, hogy mit tehetsz a hosszabb szeretkezésért:

Zachary Veilleux, a new yorki Rockefeller egyetem kutatási vezetője szerint az extra síkosítás nagyszerű segítség lehet a misszionárius póz során. Ha síkosítót használsz, akkor azzal csökkented a súrlódást. Ezáltal kevésbé lesz érzékeny a péniszed, azaz tovább bírod majd az ágyban.

Szintén jó módszer a pózváltás. Amikor közeledsz a csúcsponthoz, akkor egyszerűen váltsatok pozíciót. Ezzel akár 2-3-szorosára is növelheted a szex idejét.

Itt további tanácsokat olvashatsz a szeretkezés meghosszabbítására.

6. Merevedés csökken vagy teljesen megszűnik misszionárius póz közben

A misszionárius pozíció a férfi számára meglehetősen fárasztó hosszú távon. Nagyobb erőbedobást igényel, és jobban megterheli a szervezetet is. Ezért ilyenkor van a legnagyobb esély a pénisz lelankadására.

Nem kell megijedned ettől. Átmeneti merevedési nehézségek bárkivel előfordulhatnak. Sőt, majdnem minden férfivel ténylegesen meg is történik a pénisz merevedésének csökkenése szex közben. Csak persze senki sem szívesen beszél erről.

Próbáld ki a Tornado+ potencianövelőt!

Próbáld ki a kiugróan hatásos Tornado+ potencianövelőt!

Merevedési zavarok ellen próbáld ki a Tornado+ potencianövelő kapszulát. Egészséges férfiak is bátran használhatják. A Tornado különösen hatásosan segíti a kemény erekció fenntartását a szeretkezés teljes ideje alatt.

A Tornado+ a kategóriájában az egyik legerősebb megoldás. Biztonságos, engedélyezett és kimagaslóan hatásos vény nélkül kapható gyógynövényes potencianövelő termék. Az összes szükséges magyarországi dokumentációval, és OGYÉI hatósági notifikációval rendelkezik.

Villámgyorsan hat és hihetetlenül feldobja a szeretkezést: Tornado+

Tornado+ a legerősebb potencianövelőnk
Tornado+ a legerősebb potencianövelőnk

Élvezd felszabadultan a szeretkezést a Tornado+ segítségével:

 • Elképesztő merevedést eredményez a szeretkezés teljes ideje alatt
 • Önbizalmadat rendkívüli módon megerősítheti
 • Kápráztasd el a lányokat: nyugodtan belekezdhetsz egy második menetbe is
 • Ha nincs erekciós problémád, akkor is látványos lesz a különbség

A Tornado+ korábbi férfi vásárlóink 90-95%-ánal teljes mértékben beválik. Elégedett, visszatérő vevőink aránya a Tornado+ termékünk esetében kiemelkedően magas.

Én teljesítménykényszer miatt blokkolok le, pedig nincs semmi baj a teljesítményemmel. És fizikailag is oké vagyok. Ez egy ilyen agyi hülyeség. DE ahogy a Tornado+-ot bevettem, egy óra múlva elkezdtem a barátnőmmel sexelni és nagyon meglepődtem. Miután feláll, erősen tartja magát. Hiába jutott eszembe, hogy közben mi van ha összemegy, ez bizony nem akart. Nagyon jó. Szóval használt, csak ajánlani tudom

Legális a Tornado+ potencianövelő?

A Tornado legálisan megvásárolható, OÉTI által bevizsgált, biztonságos étrendkiegészítő. A termék hatósági engedélye ellenőrizhető az OÉTI étrend-kiegészítő listában.

 • Magyarországon hivatalosan engedélyezett termék.
 • Kizárólag növényi összetevőket tartalmaz, amelyek nem ártalmasak az egészségre.
 • Mellékhatása enyhe, vagy teljesen elhanyagolható.
 • Internetről biztonságosan, legálisan és engedélyezetten megrendelhető.

A Tornado+ az egyik legismertebb, piacvezető étrend-kiegészítő potencianövelő a hazai piacon.

Miért érdemes minket választanod?

Kedvesség, segítőkészség, szakértelem: Perfect Play Kft.
Kedvesség, segítőkészség, szakértelem: Perfect Play Kft.

Cégünk, a Perfect Play Kft. Magyarország vezető potencianövelő szállítója 2012. óta. Hisszük, hogy a szexuális teljesítmény és annak növelése olyan összetett kérdéskör, amely kiemelkedő szakértelmet, empátiát és segítőkészséget igényel.

A honlapon elérhető minőségi termékeket akár mobilról is könnyedén megrendelheted. Ne aggódj, diszkrét csomagolásunknak köszönhetően akár lakcímedre/munkahelyedre is kérheted a szállítást. A Nulla Kockázat Garanciával pedig biztosra mész. Ha valamiért nem válik be a termékünk, visszafizetjük a megrendelésed teljes összegét, szállítási költséggel együtt.


Rendelj hatásos, legális és biztonságos Tornado+-t itt:

Olvasd el itt, hogy mi történik a rendelésed után >


Olvass további érdekes cikkeket itt:

Oszd meg ha hasznosnak találtad a cikket!

Email »
Facebook »
Twitter »

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

BEZÁR

BEZÁR

Termékek

BEZÁR

Rólunk

BEZÁR

Blog

BEZÁR

Hűségprogram

BEZÁR

Kapcsolat

10% kedvezmény ha feliratkozol a hírlevelünkre

BEZÁR

Ez a weboldal „cookie-kat” más néven „sütiket” használ.

BEZÁR

Termékek

BEZÁR

Rólunk

BEZÁR

Blog

BEZÁR

Hűségprogram

BEZÁR

Kapcsolat