MENÜ

FIÓKOM

Péniszgyűrű leghasznosabb gyakorlati tudnivalók

Biró László

Írta:

Biró László

Péniszgyűrű használata, mérete, veszélyei. Vajon tényleg jobb a szex a péniszgyűrűvel?

Péniszgyűrű használata
Péniszgyűrű gyakorlati tudnivalók (ezeket máshol nem találod)

A szexjátékok iránt vonzódó férfiak képzeletét régóta izgatja a péniszgyűrű. Erősebb erekciót, kidagadó ereket és a nagyobb élvezet forrását látják benne.

Ugyanakkor a legtöbben igen kevés gyakorlatias dolgot tudnak a vibrációs gyűrű és a péniszgyűrű használatáról. Sokan nincsenek tisztában azzal, hogy mi a megfelelő méret, illetve melyek a péniszgyűrű veszélyei. Emiatt egyben tartanak is a péniszgyűrű használatától.

Az aggodalom abszolút jogos. Ha nem megfelelő módon használod a „farokgyűrűt”, akkor komoly, akár maradandó károsodásokat okozhatsz magadnak (akár a hímvessződ teljes vérkeringése is elhalhat!)

Olvasd el a bejegyzést és pár perc alatt képbe kerülhetsz a péniszgyűrű játékszabályaival: mire való, milyen érzetre számíts, hogyan válassz megfelelő méretet. A cikkből megtanulod a péniszgyűrű (vibrációs karika, farokgyűrű) felhelyezését, pontos használatát és tisztába kerülsz a veszélyekkel. Ráadásként pedig adok egy szuper szex tippet is!

Miért izgatja a péniszgyűrű a férfiak fantáziáját?

Mit remélnek a férfiak a péniszgyűrű használatától? Elsősorban erősebb erekciót, illetve nagyobb és keményebb hímvesszőt.

Másodsorban a szex „feldobását” és egy kis extra erotikus izgalmat. Sokan szeretnének nagyobb élvezetet okozni a barátnőjüknek egy vibrációs karika használatával. Vannak férfiak, akik szerint egy farokgyűrű „öltözteti a péniszt”, és egyfajta testékszerként tekintenek rá.

Tehát leginkább a merevedés megerősítését illetve egy kis „különlegességet” várnak a férfiak a péniszgyűrű használatától. A hölgyek egy részének erotikus látványt jelent a szilikon gyűrű, de vigyázzunk: sokak számára a hímvessző tövén ékeskedő karika nem egyenlő az erotika csúcspontjával.

Mire való tulajdonképpen a péniszgyűrű és milyen érzés viselni?

A péniszgyűrűt elsősorban erekciós zavarok kezelésére használják. Sokan nem tudják, de létezik ún. orvosi változata is a péniszgyűrűnek. Ezt orvosi szakkifejezéssel „szorítógyűrűnek” hívják.

A farokgyűrű valójában tehát az erekció megerősítését célozza: elszorítja a vénákat, ezáltal nem engedi kifolyni a hímvesszőből az oda beáramlott vért. Ily módon a pénisz folyamatosan merev marad egészen a közösülés végéig. Férfiak egy része arról számol be, hogy a magömlést is késlelteti a péniszgyűrű használata.

A vibrálós gyűrű egy speciális szilikon vagy más alapú péniszgyűrű fajta, amelyen rezeg is használatban közben, ezáltal a női nemi szervet is izgatja az együttlét közben.

Milyen érzést okoz a péniszgyűrű?

Próbáld ki az ujjadon: csavarj egy spárgát valamelyik ujjad köré. Enyhén feszítő, meleg érzést fogsz érezni az ujjad végében. A péniszgyűrű használata hasonló érzést vált ki a hímvessződben.

Péniszgyűrű kalkulátor: Így számold ki, hogy mi a méreted!

A péniszgyűrűk méretét átmérőben adják meg. Mivel a hímvessző átmérőjét elég nehéz lemérni, mutatok egy jobban használható módszert. Használd ezen lépéseket bátran, így pontosan megtudod milyen méretű farokgyűrű a számodra megfelelő méret:

1. Érd el, hogy teljes erekciód legyen;

2. Tekerj egy zsinórt a hímvessződ tövére, ahol a törzseddel találkozik;

3. Mérd meg a zsinórt egy vonalzóval: így megkapod a péniszed kerületét;

4. Nézd meg a táblázatban, hogy az általad mért kerülethez mekkora átmérő tartozik.

Pénisz átmérő táblázat:

Péniszed kerülete Kalkulált átmérője
6 cm 1,9 cm
7 cm
2,2 cm
8 cm 2,5 cm
9 cm 2,9 cm
10 cm
3,2 cm
11 cm
3,5 cm
12 cm 3,8 cm
13 cm 4,1 cm
14 cm 4,5 cm
15 cm 4,8 cm
16 cm 5,1 cm

5. Vonj le 5-6 mm-t a táblázat által mutatott értékből. Erre azért van szükség, hogy a választott péniszgyűrű enyhén szorosabb legyen. (Max 5 mm – 10 mm-el kisebb legyen csak a farokgyűrű átmérője, mint a kiszámolt pénisz kerületed. Ennél kisebb már veszélyesen szoros lenne).


Heréket is körbefogó péniszgyűrű méret meghatározása:

Fontos tudnod még, hogy a péniszgyűrűket két részre oszthatjuk aszerint, hogy hol és hogyan kell viselni őket. Az első esetében a péniszgyűrűt a hímvessző tövére kell ráhúzni. Mi most az ehhez kapcsolódó méretet számoltuk ki fentebb.

A második típusba tartozó péniszgyűrűk esetében a heréket is át kell bújtatni a gyűrűn (kicsit később leírom, hogyan).

Helyes pénisz mérés technika
Helyes pénisz mérés technika: Így csináld!

A heréket is körbefogó fajtájú farokgyűrű méret meghatározásához pontosan a fent leírtak szerint járj el, a 2. lépés kivételével. Itt annyit változtass, hogy a heréket is beleveszed a mérésébe (lásd a megadott kép jobb oldalán). A többi lépést pedig végezd el ugyanúgy.

Gratulálok, most már tisztában vagy azzal, hogy milyen méretű péniszgyűrűre van szükséged! Most lássuk, hogy milyen fajta péniszgyűrűt célszerű elsőre választanod.


Péniszgyűrű fajták: hogyan válassz elsőre?

Az erotikus boltok kínálatában a péniszgyűrűk igen változatosak kivitel, anyag és szín szempontjából. Mire figyelj a választáskor? Elsősorban a kényelem és a biztonság a legfontosabb szempont a péniszgyűrű használata során. Az alábbi tanácsok ezekben segítenek számodra:

 • A sima pénisz gyűrűt válaszd elsőre, amit csak a hímvesszőre kell felhelyezni (tehát NE a heréket is körbefogó fajtát);
 • Válaszd a lehető legrugalmasabb fajtát, pl.: szilikon vagy gumi alapanyagút (tehát NE fémgyűrűt válassz);
 • Válassz állítható méretűt, (ha lehet, akkor kinyitható fajtát);

Fontos: Semmiképp se barkácsolj magadnak otthonházi készítésű farokgyűrűt! Sajnos hallottam már ilyen esetről, és igen veszélyes tud lenni.

Péniszgyűrű használata helyesen és biztonságosan:

Először fedezd fel egyedül!

Legelőször egyedül vizsgáld meg és ismerkedj a gyűrűvel. Próbáld ki a kezedben a rugalmasságát. Ellenőrizd, hogy hol lehet kicsatolni és becsatolni.

Így helyezd fel:

A farokgyűrűt minden esetben lankadt állapotban kell felhelyezni a péniszre:

 • Csak a péniszt körbefogó péniszgyűrű esetében: bújtasd át a hímvessződet a gyűrűn, majd told le egészen a tövéig;
 • A heréket is átfogó eszköz esetében pedig a sorrend a következő: először az egyik herét majd a másik herét, és legvégül a hímvesszőt kell átbújtatni óvatosan a gyűrűn;

Ezután el lehet kezdeni az izgatást és a szeretkezést a barátnőddel. Megfelelő esetben enyhe szorító érzést, egy kis melegséget, és erős merevedést fogsz tapasztalni a péniszgyűrű használata során.

Káros a péniszgyűrű? Mik a legfőbb veszélyei?

Nem árt óvatosnak lenni vele. A nem megfelelő használatnak ugyanis komoly következményei lehetnek.

Az alábbiakra mindenképp ügyelj a pénisz gyűrű kapcsán:

 • Péniszgyűrű használata: ezekre mindenképp ügyelj!
  Péniszgyűrű használatának veszélyei is lehetnek. Vedd ezeket komolyan!

  Semmiképp se válassz túl kicsi méretet, nehogy rászoruljon: előfordulhat, hogy annyira rászorul a péniszre a gyűrű, hogy magadnak nem tudod majd leszedni. Ez esetben orvosi ügyelethez kell fordulni az eszköz levágásához. (Az ilyen esetek kevésbé szerepelnek a hírekben, ettől még léteznek).

 • Azonnal vedd le fájdalom, zsibbadás, elfehéredés esetén: Használat során figyelj az érzésekre. Ha ilyesmit tapasztalsz, vagy esetleg hidegnek érzed a péniszedet, akkor mihamarabb vedd le, ugyanis károsodhatnak a hímvessző erei. A legjobb ilyenkor, ha azonnal ki tudod csatolni a péniszgyűrűt. Ha ez nem sikerül, akkor rögtön hagyd abba a szeretkezést, és várd meg, amíg lelankad a pénisz. Ezután könnyen le tudod venni.
 • Ne vidd túlzásba: Maximum 20 percig legyen Rajtad a péniszgyűrű. A péniszgyűrű által kiváltott túl hosszú erekció kóros hímvessző merevedést (priapizmust) okozhat. Ez azt jelenti, hogy új vér nem tudja átjárni a péniszt. A hímvessző ilyenkor nem tud lelankadni, ami egyrészt rendkívüli fájdalmakat, másrészt pedig tartós károsodást okozhat az erekben. Ilyenkor azonnal orvosi segítségre van szükség (ne habozz rögtön orvoshoz fordulni, hidd el az ügyeleten már láttak ilyesmit).
 • Éjszakára soha nem maradjon fent a péniszgyűrű: a spontán éjszakai merevedések miatt a farokgyűrű hosszú időre elszoríthatja a hímvessződet, és maradandó károsodást is okozhat: akár leállhat a pénisz teljes vérkeringése. (Szélsőséges esetben a hímvessző amputációja is felmerülhet).

Mi a javaslatom mindezek alapján?

Fenti kockázatok és rizikófaktorok miatt összességében NEM javaslom a péniszgyűrű tartós használatát.

Ha nagyon kíváncsi vagy milyen a szeretkezés pénisz gyűrűvel (vagy a vibrációs gyűrűvel a barátnőd miatt), akkor tegyél vele egy próbát. DE MINDENKÉPP MÓDJÁVAL!

Semmiképp se viseld tartósan. Tartsd be fentebb leírt elveimet, mindezek mellett pedig javaslom, hogy kérd ki urológus szakember tanácsát is.

Most pedig nézzük meg, hogy mit javaslok a péniszgyűrű alternatívájaként.


„Plan B”, azaz B terv a péniszgyűrű helyett

Visszautalok a cikkem elejére: Mit remélnek a férfiak a péniszgyűrűtől?

Leginkább az erekció erősítését, a szex feldobását, illetve egy kis „különlegességet” szeretnének átélni. Rendben van. Mutatok egy biztonságos módszert, amely ugyanezen érzéseket megadhatja számodra:

A merevedés megerősítésére, és a pénisz keménységének növelésére próbáld ki a Tornado+ potencianövelő kapszulát!

Próbáld ki a kiugróan hatásos Tornado+ potencianövelőt!

Merevedési zavarok ellen próbáld ki a Tornado+ potencianövelő kapszulát. Egészséges férfiak is bátran használhatják. A Tornado különösen hatásosan segíti a kemény erekció fenntartását a szeretkezés teljes ideje alatt.

A Tornado+ a kategóriájában az egyik legerősebb megoldás. Biztonságos, engedélyezett és kimagaslóan hatásos vény nélkül kapható gyógynövényes potencianövelő termék. Az összes szükséges magyarországi dokumentációval, és OGYÉI hatósági notifikációval rendelkezik.

Villámgyorsan hat és hihetetlenül feldobja a szeretkezést: Tornado+

Tornado+ a legerősebb potencianövelőnk
Tornado+ a legerősebb potencianövelőnk

Élvezd felszabadultan a szeretkezést a Tornado+ segítségével:

 • Elképesztő merevedést eredményez a szeretkezés teljes ideje alatt
 • Önbizalmadat rendkívüli módon megerősítheti
 • Kápráztasd el a lányokat: nyugodtan belekezdhetsz egy második menetbe is
 • Ha nincs erekciós problémád, akkor is látványos lesz a különbség

A Tornado+ korábbi férfi vásárlóink 90-95%-ánal teljes mértékben beválik. Elégedett, visszatérő vevőink aránya a Tornado+ termékünk esetében kiemelkedően magas.

Én teljesítménykényszer miatt blokkolok le, pedig nincs semmi baj a teljesítményemmel. És fizikailag is oké vagyok. Ez egy ilyen agyi hülyeség. DE ahogy a Tornado+-ot bevettem, egy óra múlva elkezdtem a barátnőmmel sexelni és nagyon meglepődtem. Miután feláll, erősen tartja magát. Hiába jutott eszembe, hogy közben mi van ha összemegy, ez bizony nem akart. Nagyon jó. Szóval használt, csak ajánlani tudom

Legális a Tornado+ potencianövelő?

A Tornado legálisan megvásárolható, OÉTI által bevizsgált, biztonságos étrendkiegészítő. A termék hatósági engedélye ellenőrizhető az OÉTI étrend-kiegészítő listában.

 • Magyarországon hivatalosan engedélyezett termék.
 • Kizárólag növényi összetevőket tartalmaz, amelyek nem ártalmasak az egészségre.
 • Mellékhatása enyhe, vagy teljesen elhanyagolható.
 • Internetről biztonságosan, legálisan és engedélyezetten megrendelhető.

A Tornado+ az egyik legismertebb, piacvezető étrend-kiegészítő potencianövelő a hazai piacon.

Összegzés (tanulságok)

Sok férfi fantáziáját izgatja a péniszgyűrű. Használatával keményebb merevedést, hosszabb szeretkezést és az együttlét feldobását szeretnék elérni.

A cikkben átvettük, hogy mire való a péniszgyűrű, hogyan kell a megfelelő méretet kiválasztani és mi a helyes használata. Megvizsgáltuk a péniszgyűrű veszélyeit is: az eszköz helytelen használata komoly egészségügyi problémákat is okozhat.

Összességében egy óvatos megközelítést javaslok a péniszgyűrű kapcsán: csak akkor próbáld ki, ha tisztában vagy a kockázatokkal, betartod az itt leírt javaslataimat illetve kikéred urológus szakember tanácsát is. A péniszgyűrű használata helyett a biztonságos, legális és hatásos vény nélkül kapható Tornado+ potencianövelőt javaslom számodra.

Miért érdemes minket választanod?

Kedvesség, segítőkészség, szakértelem: Perfect Play Kft.
Kedvesség, segítőkészség, szakértelem: Perfect Play Kft.

Cégünk, a Perfect Play Kft. Magyarország vezető potencianövelő szállítója 2012. óta. Hisszük, hogy a szexuális teljesítmény és annak növelése olyan összetett kérdéskör, amely kiemelkedő szakértelmet, empátiát és segítőkészséget igényel.

A honlapon elérhető minőségi termékeket akár mobilról is könnyedén megrendelheted. Ne aggódj, diszkrét csomagolásunknak köszönhetően akár lakcímedre/munkahelyedre is kérheted a szállítást. A Nulla Kockázat Garanciával pedig biztosra mész. Ha valamiért nem válik be a termékünk, visszafizetjük a megrendelésed teljes összegét, szállítási költséggel együtt.

Tegyél egy próbát a Tornado+ potencianövelővel az erekció megerősítésére:

Olvasd el itt, hogy mi fog történni a rendelésed után >

Olvass további érdekes cikkeket itt:

Oszd meg ha hasznosnak találtad a cikket!

Email »
Facebook »
Twitter »

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

BEZÁR

BEZÁR

Termékek

BEZÁR

Rólunk

BEZÁR

Blog

BEZÁR

Hűségprogram

BEZÁR

Kapcsolat

10% kedvezmény ha feliratkozol a hírlevelünkre

BEZÁR

Ez a weboldal „cookie-kat” más néven „sütiket” használ.

BEZÁR

Termékek

BEZÁR

Rólunk

BEZÁR

Blog

BEZÁR

Hűségprogram

BEZÁR

Kapcsolat