MENÜ

FIÓKOM

Kapuzárási pánik férfiaknál: hogyan oldották meg mások?

Biró László

Írta:

Biró László

2 férfi – 2 sikertörténet. Kipróbált és működő megoldások kapuzárási pánik ellen

Nekem és az olvasóimnak is elegünk van azon cikkekből, amelyek kifigurázzák a kapuzárási pánik állapotában lévő férfiakat. Amikor ilyeneket olvasok szakértői cikkekben, hogy „A 40-es, 50-es férfiak milyen ostobák és hiúk. Megőrülnek, sportkocsit vesznek, festik a hajukat, edzőterembe járnak, stb”.

Érzem, hogy az ilyen szavaktól elkezd feszülni bennem a düh. A legtöbb cikkben ilyen általánosításokkal és frusztrált beszólásokkal találkozhatsz. A megértés, és a segítő szándék legcsekélyebb jele nélkül.

Kapuzárási pánik: inspiráló és pozitív történetek férfiakról
Kapuzárási pánik: inspiráló és pozitív történetek férfiakról

Pedig a kapuzárási pánik komoly lelki és fizikai stressz következménye nálunk. Sok férfi fel sem ismeri egyébként, hogy éppen mi történik vele. Én is így voltam ezzel. Ugyanis keresztülmentem rajta én is, de sikerrel túl tudtam lépni rajta.

Ezt a cikk különleges, ilyet biztosan nem olvashatsz sehol máshol. Kapuzárási pánikhoz köthető, valós férfiakról szóló két rövid történetet mesélek el. És lesz tanulság is, ugyanis mindkettőnek pozitív a végeredménye. Tehát magabiztosan állítom, hogy vannak alkalmazható és inspiráló megoldások, amelyek másoknál már beváltak. Ha bármelyikben magadra ismersz, akkor bátorítalak, hogy tegyél egy próbát ezekkel Te is!

Mit jelent a kapuzárási pánik?

Nézzük meg először a hivatalos állásfoglalásokat:

A Merriam-Webster, az USA legmegbízhatóbb online szótárának a definíciója a következő:

„Zűrzavaros érzelmi időszak középkorban, amelyet a változás különösen erős vágya jellemez”.

A Wikipedia a következőt mondja róla a midlife crisis-ről:

„Olyan pszichológiai válság, amelyet bizonyos kor feletti események idéznek elő. Az egyén megkérdőjelezi, hogy megfelelő irányba halad-e az élete. Ráébred saját hiányosságaira és halandóságára. Ez depressziót, szorongást, bűntudatot és lelkiismeret-furdalást eredményez. A fiatalság visszaszerzésének, vagy az élet drasztikus megváltoztatásának a vágya társulhat hozzá.”

Egyébként hasonló krízis nemcsak a férfiakat, hanem a nőket is érintheti. Én a cikkemben a férfiakról írok, az ő problémáikra keresem a választ.

Milyen életkorban jelentkezhet férfiaknál?

A Wikipedia 45 – 64 év közötti időszakra teszi az életközepi válság időpontját.

Egy kutatás szerint 47 év az átlagos életkor, amikor általában bekövetkezik az életközépi válság. Más kutatások azt mondják, hogy akár a harmincas évek közepén is elkezdődhet.

Tehát nem százszázalékosan egyértelmű, hogy kinél mikor jelentkezik. Nálam például 35-36 évesen jött elő. Hamarosan elmesélem ennek a részleteit.

Jó, hogyha tudod: nem minden férfinél jelentkezik ez a típusú krízis. Van, akinél semmi különös nem történik a középkorú időszakában.

Kapuzárási pánik vagy életközepi válság. Mi okozza?

A kapuzárási pánikot egy életesemény vagy egy felismerés okozza. Egy olyan dolog, amely révén szembesülsz az élet mulandóságával. Pár példa ezekre:

 • Idő múlásának kézzelfogható jelei (pl: haj őszülése elkezdődik)
 • A fizikai teljesítmény már nem a régi
 • Megbánás, hogy korábbi életcélok nem teljesültek
 • Nem halad előre a karrierjében az ember
 • A szexuális teljesítőképesség csökken, az együttlétek ritkábbak lesznek

Ezekből is láthatod, hogy az életközépi válság komoly stresszt jelenthet. Ezek bármelyike gigantikus lelki és fizikai erőpróba elé állítja a férfiakat.

Ezért nem értek egyet a témában írt cikkek többségével. Ezekben ugyanis szinte mindig megszólják, lenézik, hisztisnek állítják be férfiakat. Csupán azért, mert nehezen dolgozzák fel ezeket a nagyobb horderejű nehézségeket.

Milyen kézzelfogható jelei vannak a kapuzárási pániknak?

Hasonló cipőben járó barátom így fogalmazta meg az érzését:

„Ennyi? Ez minden, amit az élettől várhatok?”

Nem mindenkinél ugyanúgy jelentkeznek az életközépi válság jelei. A legjellemzőbb tünetek ilyenek lehetnek:

 • Fásultság. A korábban energikus férfi elveszti a kedvét minden iránt;
 • Stressz, harag, szorongás érzése. Akár konkrét ok nélkül;
 • Félelem, hogy lemaradunk valamiről és be kell pótolni az elmaradt dolgokat;

Úgy érezheti a férfi, hogy most van a fiatalkorának a határán. Most még dolgozik benne az energia és a tettvágy. Most még van esélye megvalósítani pár dolgot, amelyek korábban kimaradtak neki, vagy amikről álmodozott.

Az én történetemből pedig mindjárt megtudod, hogy miért nem feltétlenül baj ez.

De csak akkor, ha komolyan és ténylegesen akarod, amit késztetésként érzel most magadban. Először ezt kell letisztáznod, és nem pillanatnyi szeszélyből döntened!

Céltalanság és kilátástalanság a karrierben – Az én megoldásom

35 éves koromban jött elő bennem egy furcsa és rendkívül kellemetlen érzés. Utólag ismertem csak fel, hogy mi történt velem. Engem is elért ez a bizonyos krízis időszak. Akkoriban a K&H Bank informatikai igazgatóságán dolgoztam, mint projekt menedzser.

Engem is elért az életközepi válság
Engem is elért az életközepi válság

Kapuzárási pánik – meddő robotolás egy multicégnél

Ekkor már 3 éve voltam a banknál. Gyakran gondoltam arra hogy sehová sem jutok, illetve nem éreztem azt, hogy boldog lennék. Ugyanaz a multi vállalat, ugyanazok a problémák, ugyanaz a „langyos víz”. És hiába mennék máshová, ott is ugyanez lenne.

Sosem voltam a törtetős, vagy „nyalizós” típus. Arra törekedtem, hogy a lehető legmagasabb szinten csináljam meg a munkámat. Viszont ezáltal megmaradtam ugyanabban a pozícióban. Teltek-múltak a hónapok és az évek. Úgy éreztem, hogy telik az idő, én pedig csak egyre idősebb leszek. És semmi sem változik.

Számtalanszor tettem fel a kérdést:

Mi lesz ezután? Hogyan tovább? Tényleg csak ennyi jutott nekem?

Ekkor még rosszabbra fordult a helyzetem

Aztán hirtelen történt valami. Ugyanitt a K&H bankban, egy másik informatikai részlegen hirtelen kilépett egy kolléga. Ezt a részleget egyébként mindenki utálta: nagyon macerás, pepecselős munkát végeztek itt.

A főnököm ekkor ezt mondta: „Laci neked kell átmenni erre a részlegre, és pótolni a kilépett embert.” Megpróbáltam keményen küzdeni. Többször és nyomatékosan jeleztem, hogy nem akarok átmenni. Egyrészt sokkal kisebb kvalitású és rosszabb munkáról volt szó. Másrészt tényleg semmi kedvem sem volt hozzá. Én nem erre a pozícióra jelentkeztem a bankba. De nem lehetett mit tenni: végül átkerültem oda.

Ez volt a „végső csepp” a pohárban. Viszont ennek ellenére mégsem mondtam fel a bankban. Nem volt más bevételem, hogyan tehettem volna? Elkezdtem viszont gondolkozni, hogy mit tudnék változtatni.

Leírom, hogy mik segítettek a kapuzárási pánik állapotában nekem:

 • Beszélgetés: Szerencsére van egy testvérem, akivel nagyon jóban vagyok. Vele tudtam beszélni ezekről az érzéseimről. Már ez önmagában sokat segített csökkenteni a stresszt.
 • Könyvek: Elkezdtem olvasni inspiráló könyveket. Elolvastam Tim Ferris – 4 órás munkahét című könyvét. Ezt mindenképpen ajánlom Számodra is. Totálisan új dimenziót nyit a világra: Bemutatja, hogy lehet másképp is élni, mint ahogy én tettem eddig. (Profi tipp: ha beszélsz angolul, és egy valóban sorsfordító könyvre vágysz, akkor még olvasd el MJ DeMarco: Unscripted című könyvét is).
 • Tanulás: Rájöttem, hogyha változást akarok az életemben, akkor tennem kell érte. Beiratkoztam egy nagyon hasznos online marketing képzésre (oma.hu). Emellett elkezdtem szabadidőmben aktívan kísérletezni weboldalak fejlesztésével.

Magabiztosság, amilyet még soha nem éreztem korábban

Mindezek olyan masszív magabiztosságot adtak nekem, amiről nem is álmodtam korábban. Elhittem, hogy meg tudom változtatni az életem. Ugyanis volt egy tervem. Természetesen rengeteget tanultam, dolgoztam, dolgoztunk érte testvéremmel. De végül elértem a célomat. Amikor a saját vállalkozásunk beindult, akkor kiléptem a bankból. És sikeresen megváltoztattam a jövőmet.

Most néhány évvel később maximálisan boldog vagyok. Kitörtem abból a válságból, amely stresszt és szorongást okozott. Felépítettem egy működő és sikeres üzletet.

A szerző: Biró László

De ami rengeteg erőt ad nekem még most is, az a következő: A saját cégben valóban komoly problémákon tudok segíteni. Pozitív értelemben meg tudom változtatni más emberek életét is.  Ezt látom a visszajelzéseken, és a rengeteg köszönő e-mailen keresztül, amelyeket kapok, kapunk. Ez hihetetlen jó érzéssel és hatalmas megelégedéssel tölt el.

Ha hasonló problémákkal küzdesz, akkor szeretnélek megerősíteni. Van kiút! Az én történetem is ezt bizonyítja.

Szexuális teljesítőképesség csökkenése és elhidegülés – György megoldása:

Már a saját cégben dolgoztam kb. 2 éve, amikor kaptam egy levelet Györgytől. Ebben azt írta, hogy 18 éve él házasságban a feleségével.

Kezdetben minden rendben volt. Kölcsönösen kívánták egymást, és hetente 4-5 alkalommal szeretkeztek.

Az utóbbi időben azonban észrevette magán, hogy nem megy már úgy minden, mint régen. Kevésbé kívánja a szexet. És ekkor jött egy fordulópont: közösülés közben egyszer csak teljesen megszűnt a merevedése.

Kapuzárási pánik: Szexuális gondok és stressz

Ez rendkívül kellemetlen és megalázó érzés volt számára. Komoly stresszt okozott. Szerette volna valahogy elfelejteni az egészet és túllépni rajta. Viszont a következő alkalommal sajnos újra előfordult, hogy lelankadt a szex közben. És a későbbi próbálkozások során is több ízben megtörtént. Mindezek miatt György odáig jutott, hogy félt belekezdeni újra a szeretkezésbe.

Ez az állapot 1-2 évig tartott nála. Közben szinte semmilyen szexuális együttléte nem volt a feleségével.

Ekkor keresett meg engem. Megerősített, hogy szereti a feleségét és megoldást szeretné a problémára. Azt írta, hogy valószínűleg kapuzárási pánik a probléma oka nála. Elvesztette az önbizalmát és megingott a saját magába vetett hite.

Íme egy való életben működő megoldás kapuzárási pánik esetén:

Az alábbi cikkeim elolvasását javasoltam számára:

Emellett kipróbálásra javasoltam számára a Tornado+ termékünket, amellyel megerősítheti a merevedését, és amely visszaadhatja az önbizalmát is.

1-2 hét múlva kaptam meg válaszát. Ezt bemásolom most ide:

Köszönettel megkaptam válaszlevelét, egybe engedje meg nekem, hogy ezúton is megköszönjem munkájukat.

Az Önök által forgalmazott termékek visszaadják a hitet és a reményt, hogy ebben az elképesztően rohanó és stresszes világban még fontos lehet egy férfinak párja részére önzetlen és odaadó Örömet szerezni.

Nekem konkrétan a házasságomat mentették meg.

Tisztelettel: Dr. K. György

Összegzés és tanulságok

A kapuzárási pánik egy pszichológiai válság, amelyet bizonyos kor feletti események és az idő múlásának kézzelfogható jelei váltják ki. Férfiaknál jellemzően 40 – 55 év között fordul elő leggyakrabban.  Legjellemzőbb tünetei kilátástalanság, fásultság, szorongás és a teljesítőképesség csökkenése.

A kapuzárási pánik egy komoly problémakör, amit nem szabad félvállról venni. Azonban ha felismered, és felelős döntést hozol magadban a megoldására, akkor megerősödve fogsz kijönni belőle.

Figyelem: ne hozz elhamarkodott döntést! Beszélgess sokat a problémád lehetséges megoldásról olyannal akiben megbízol. Alaposan gondold át, hogy mit is szeretnél az élettől és milyen lépéseket fogsz tenni. Ha ez sikerül, akkor biztosan állíthatom: boldogabb, kiegyensúlyozottabb és élményekben gazdagabb életet élhetsz majd, mint azelőtt.

Miért érdemes minket választanod?

Cégünk, a Perfect Play Kft. Magyarország vezető potencianövelő szállítója 2012. óta. Hisszük, hogy a szexuális teljesítmény és annak növelése olyan összetett kérdéskör, amely kiemelkedő szakértelmet, empátiát és segítőkészséget igényel.

A honlapon elérhető minőségi termékeket akár mobilról is könnyedén megrendelheted. Ne aggódj, diszkrét csomagolásunknak köszönhetően akár lakcímedre/munkahelyedre is kérheted a szállítást. A Nulla Kockázat Garanciával pedig biztosra mész. Ha valamiért nem válik be a termékünk, visszafizetjük a megrendelésed teljes összegét, szállítási költséggel együtt.

Szexuális teljesítőképesség fokozásra próbáld ki a Tornado+ potencianövelőnket

Merevedési zavarok ellen próbáld ki a Tornado+ potencianövelő kapszulát. Egészséges férfiak is bátran használhatják. A Tornado különösen hatásosan segíti a kemény erekció fenntartását a szeretkezés teljes ideje alatt.

A Tornado+ a kategóriájában az egyik legerősebb megoldás. Biztonságos, engedélyezett és kimagaslóan hatásos vény nélkül kapható gyógynövényes potencianövelő termék. Az összes szükséges magyarországi dokumentációval, és OGYÉI hatósági notifikációval rendelkezik.

Villámgyorsan hat és hihetetlenül feldobja a szeretkezést: Tornado+

Tornado+ a legerősebb potencianövelőnk
Tornado+ a legerősebb potencianövelőnk

Élvezd felszabadultan a szeretkezést a Tornado+ segítségével:

 • Elképesztő merevedést eredményez a szeretkezés teljes ideje alatt
 • Önbizalmadat rendkívüli módon megerősítheti
 • Kápráztasd el a lányokat: nyugodtan belekezdhetsz egy második menetbe is
 • Ha nincs erekciós problémád, akkor is látványos lesz a különbség

A Tornado+ korábbi férfi vásárlóink 90-95%-ánal teljes mértékben beválik. Elégedett, visszatérő vevőink aránya a Tornado+ termékünk esetében kiemelkedően magas.

Én teljesítménykényszer miatt blokkolok le, pedig nincs semmi baj a teljesítményemmel. És fizikailag is oké vagyok. Ez egy ilyen agyi hülyeség. DE ahogy a Tornado+-ot bevettem, egy óra múlva elkezdtem a barátnőmmel sexelni és nagyon meglepődtem. Miután feláll, erősen tartja magát. Hiába jutott eszembe, hogy közben mi van ha összemegy, ez bizony nem akart. Nagyon jó. Szóval használt, csak ajánlani tudom

Legális a Tornado+ potencianövelő?

A Tornado legálisan megvásárolható, OÉTI által bevizsgált, biztonságos étrendkiegészítő. A termék hatósági engedélye ellenőrizhető az OÉTI étrend-kiegészítő listában.

 • Magyarországon hivatalosan engedélyezett termék.
 • Kizárólag növényi összetevőket tartalmaz, amelyek nem ártalmasak az egészségre.
 • Mellékhatása enyhe, vagy teljesen elhanyagolható.
 • Internetről biztonságosan, legálisan és engedélyezetten megrendelhető.

A Tornado+ az egyik legismertebb, piacvezető étrend-kiegészítő potencianövelő a hazai piacon.

Rendelj biztonságos és erős Tornado+ potencianövelőt itt:

Olvasd el itt, hogy mi történik a rendelésed után >


Olvass további érdekes cikkeket itt:

Oszd meg ha hasznosnak találtad a cikket!

Email »
Facebook »
Twitter »

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

BEZÁR

BEZÁR

Termékek

BEZÁR

Rólunk

BEZÁR

Blog

BEZÁR

Hűségprogram

BEZÁR

Kapcsolat

10% kedvezmény ha feliratkozol a hírlevelünkre

BEZÁR

Ez a weboldal „cookie-kat” más néven „sütiket” használ.

BEZÁR

Termékek

BEZÁR

Rólunk

BEZÁR

Blog

BEZÁR

Hűségprogram

BEZÁR

Kapcsolat